‘Grote bitcoin-lening van Tether aan Celsius is geliquideerd’

Tether heeft een bitcoin-lening aan Celsius geliquideerd. Laatstgenoemde zit in financieel zwaar weer. Volgens Paolo Ardoino, CTO bij Tether, ging het om een lening met voldoende onderpand.

Tether heeft de bitcoin die zij ontvingen verkocht. De dekking zorgde er voor dat. Volgens Tether was er zelfs nog een deel van het onderpand over. Dat hebben zij naar eigen zeggen teruggestuurd naar Celsius.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether & Celsius

Celsius is een van de cryptobedrijven dat simpelweg haar rekeningen niet meer kan betalen. Na recente marktontwikkelingen en rampzalige beslissingen (en beloftes) kunnen verschillende partijen fluiten naar hun geld. Tether ging een lening aan met Celsius met bitcoin als onderpand, hierdoor blijven de verliezen beperkt.

Voor het beeld: er is ruim $65 miljard (!) aan Tether in omloop. Dat zijn dus tokens die de waarde van de dollar zo nauwkeurig mogelijk moeten volgen. In de wereld van stablecoins heb je Tether, en daarachter heb je concurrent USDC. Verschillende uitdagers gingen over de jaren op de fles. Tether houdt tot nu toe stand.

Stablecoins zijn geen noodzakelijk onderdeel van het ecosysteem. Wel is het duidelijk dat handelsparen met bitcoin en tether veruit het populairst zijn op de grote cryptobeurzen. Het is een belangrijk onderdeel van de (dag)handel.

Om hoeveel geld gaat het?

Is onduidelijk om hoeveel geld het precies gaat. Volgens Tether hebben zij geen verliezen geleden. In een verklaring geeft het bedrijf aan dat zij alleen blootstelling hadden aan Celsius in de vorm van de lening.

Een idee als Tether valt of staat bij vertrouwen. Klanten moeten hun tether altijd in kunnen leveren voor 'echte' dollars. Tot op heden is dat altijd het geval. Tegelijkertijd zorgen dit soort kleine verhaaltjes wel voor argwaan.

Tether is de grootste stablecoin en ligt eigenlijk al sinds de start onder vuur. Het is namelijk nog altijd niet duidelijk hoe en waar die tientallen miljarden dollars nu precies worden gedekt. Het moet een combinatie van allerlei verschillende financiële producten zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...