Bitcoin miner sluit deal van $3,5 miljard met Nvidia, focus op AI

14129 totale weergaven
Grote bitcoin miner sluit deal van $3,5 miljard met Nvidia: focus op meer dan BTC

Core Scientific, een toonaangevend miner, heeft een belangrijke overeenkomst van $3,5 miljard voor 12 jaar getekend met het door Nvidia gesteunde CoreWeave. Deze deal markeert een strategische verschuiving, waarbij Core Scientific zich niet alleen richt op bitcoin mining, maar ook op high-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI).

Deze samenwerking zal de faciliteiten van Core Scientific moeten omvormen tot een ander soort business. De locaties moeten geschikt worden voor geavanceerde AI-toepassingen. CoreWeave investeert $300 miljoen in infrastructuurverbeteringen, essentieel voor het afhandelen van complexe AI-taken.

Mining en AI

Door voort te bouwen op een bestaande samenwerking, zal de deal de infrastructuur van Core Scientific upgraden en het bedrijf in staat stellen om zijn diensten te diversifiëren. Deze verschuiving is essentieel voor het balanceren van Bitcoin mining met AI-hosting, wat de groeipotentie zal vergroten. CoreWeave zal alle initiële kapitaalinvesteringen beheren, inclusief de $300 miljoen voor upgrades. Deze kosten worden terugverdiend via hosting fees, waardoor het financiële risico voor Core Scientific minimaal blijft.

Core Scientific verwacht een aanzienlijke toename in inkomsten door deze deal, met een geschatte jaarlijkse omzet van ongeveer $290 miljoen. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar met 40% gestegen, wat het vertrouwen van investeerders weerspiegelt. CEO Adam Sullivan benadrukte het strategische belang van diversificatie. “Onze relatie met CoreWeave helpt ons Bitcoin mining en AI-hosting in balans te brengen,” zei hij, met als doel de cashflow te maximaliseren en het risico te verminderen.

Het moment is cruciaal aangezien Core Scientific onlangs uit een faillissement kwam, veroorzaakt door de marktcrash in bitcoin van 2022. Onder leiding van Sullivan heeft het bedrijf zijn schulden geherstructureerd en meer duurzame bedrijfsmodellen nagestreefd.

De verschuiving naar AI en HPC hosting wordt gedreven door de groeiende vraag naar AI-infrastructuur, aangewakkerd door technologieën zoals OpenAI’s ChatGPT. Bedrijven zoals Bit Digital, Iris Energy en Hut 8 diversifiëren ook voorbij Bitcoin mining.

Core Scientific’s deal van $3,5 miljard met CoreWeave markeert een grote strategische verschuiving. Door Bitcoin mining te balanceren met AI en HPC hosting, streeft het bedrijf ernaar de cashflow te maximaliseren en het risico te minimaliseren. Deze stap plaatst Core Scientific in een positie om te profiteren van de groeiende vraag naar AI-infrastructuur, wat zorgt voor veerkracht in een snel veranderende markt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...