Grote Duitse bank gaat bitcoindiensten aanbieden

DZ Bank kijkt naar de opslag van bitcoin (BTC). Dienstverlener Metaco is in beeld om het te gaan regelen.

DZ Bank is achter Deutsche Bank de tweede bank van kredietverstrekker. Metaco uit Zwitserland moet de bank helpen met het opslaan van bitcoin en andere ‘digitale assets’.

Metaco is op dreef, in de laatste acht maanden kondigde zij al drie andere soortgelijke samenwerkingen aan. CitiBank, Societe Generale en DekaBank gingen DZ Bank al voor.

Banken bouwen vaak niet hun eigen infrastructuur als het gaat om dienstverenlening rondom bitcoin. Vaak wordt er gewerkt met een techplatform. In dit geval gaat het om Harmonize, dat moet de diensten in goede banen leiden. In eerste instantie kunnen vooral institutionele beleggers met de diensten aan de slag.

Beurzen en brokers verdienen wereldwijd miljarden met diensten voor bitcoin. Banken hopen daar op hun eigen manier van te profiteren.

DZ Bank is een Duitse bank en dienstverlener voor coöperatieve banken en hun klanten, met het hoofdkantoor in Frankfurt am Main. Het is een belangrijke speler in de coöperatieve sector en fungeert als centrale bank voor ongeveer 850 coöperatieve banken in Duitsland. De bank biedt verschillende financiële diensten aan, zoals investeringsbankieren, retail banking, vermogensbeheer en risicomanagement.

Het is afwachten of klanten van DZ Bank ook de weg naar de bitcoindiensten kunnen vinden. In Duitsland mogen zogenoemde Spezialfondsen tot 20% van hun vermogen beleggen in bitcoin en andere cryptocurrency. Ook in de bankensector zien we steeds meer spelers zich melden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...