‘Bank met 4,2 biljoen euro in beheer bouwt aan diensten rondom bitcoin’

CACEIS wil de stap zetten naar bitcoin custody services. De grote bewaarbank heeft €4,2 biljoen aan assets onder beheer. Volgens CoinDesk werkt de bank samen met een Zwitserse partij genaamd Metaco om het systeem op te zetten.

Let op! Het gaat om een gerucht vanuit twee bronnen van CoinDesk. Zowel CACEIS als Metaco hebben nog niet gereageerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de bronnen van CoinDesk wil de bank de nieuwe diensten integreren in hun huidige online omgeving: “Ze zijn niet op zoek naar iets dat alleen de opslag aanpakt, maar iets dat alomvattend is en in verschillende behoeften voorziet.”

Kortom: ook deze bank lijkt zich op te maken voor diensten in dit ecosysteem. Op welke manier en hoe interessant de mogelijkheden worden valt te bezien. Wel is helder dat steeds meer commerciële banken de stap zetten naar deze industrie.

CACEIS is eigendom van het Franse Crédit Agricole voor 69,5%, de overige aandelen zijn in handen van de Spaanse bank Banco Santander. De bank richt zich met name op de Europese markt en heeft de meeste klanten in Duitsland.

Metaco hielp eerder al andere Europese banken met het opzetten van hun diensten rondom bitcoin.

Banken en bitcoin

Commerciële banken zien dagelijks miljarden dollars, euro’s en andere valuta richting beurzen en andere bedrijven uit de bitcoinindustrie stromen. Daar wil je als bank ook van meeprofiteren.

En iedereen doet dat op zijn eigen manier. Je ziet grote investeringsbanken als Goldman Sachs die zich richten op de rijkste der aarde. Mede door de vraag vanuit hun doelgroep zijn ook zij begonnen met de handel in bitocin futures bijvoorbeeld.

Aan de andere kant van het spectrum heb je banken die zich richten op particulieren met aan- en verkoop opties voor bitcoin.

De geest lijkt uit de fles. De vraag is echter: zijn mensen bereid om dit soort diensten bij hun bank af te nemen of neem je de stap naar een beurs of broker voor de aanschaf van BTC?

Poll

Zou jij bitcoin willen kopen van je bank?    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...