Grote financiële partij uit Japan gaat bitcoin derivaten aanbieden

Nomura, een Japanse financiële dienstverlener, gaat de handel in bitcoin derivaten aanbieden aan haar institutionele klanten. Naar verluidt heeft de eerste trade al plaatsgevonden. Cumberland DRW voltooide via Nomura de eerste transactie op de CME.

Bitcoin derivaten

Noruma heeft een over-the-counter desk geopend voor de handel in futures en opties. Institutionele klanten kunnen nu eenvoudig blootstelling vinden aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met futures en opties heb je respectievelijk het recht of optie om een vooraf opgesteld contract af te sluiten op een bepaald moment in de toekomst. Zo kun je je als bedrijf indekken door te anticiperen op een toekomstige vaste prijs, bijvoorbeeld als hedge tegen volatiliteit.

De naam Nomura is in Nederland niet heel bekend, maar het Japanse bedrijf heeft bijna 30.000 werknemers in dienst. Vorig jaar draaiden ze een omzet van ¥1,4 biljoen, wat neer komt op 10 miljard euro.

De derivaatcontracten zijn non-deliverable en moeten gesettled worden in cash. Zogezegd was het eerste contract afgesloten door Cumberland DRW. Rig Karkhanis, directeur Aziatsiche markten van Nomura, reageert:

“Door samen te werken met counterparties van institutionele kwaliteit kunnen we inspelen op de toenemende vraag van onze klanten.”

“We verwachten dat de sector in de loop van de tijd volwassener wordt en meer gereguleerd wordt, waardoor het aantrekkelijker wordt voor een institutionele belegger”, vervolgt Tim Albers, hoofd Forex Structuring van Nomura.

Geen onbekende markt

De interesse van het bedrijf in cryptovaluta dateert van mei 2018, toen het Komainu lanceerde. Dit was de eerste crypto-bewaarbank. Ze werkten hiervoor samen met Ledger en Global Advisors.

Grootschalige investeringen in cryptocurrency’s door grote beleggers worden vaak gehinderd door twijfels over de veiligheid en technische hordes omrent de bewaring.

Naar eigen zeggen was Komainu de eerste gereguleerde oplossing voor de custody van digitale activa voor institutionele beleggers. Inmiddels schieten dit soort diensten in de hele wereld als paddenstoelen uit de grond.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJapan