Grote investeerder in bitcoin industrie trekt ex-bankier aan als nieuwe managing director

CoinFund trekt een ex-bankdirecteur aan als managing director. Christopher Perkins komt van de grootbank Citigroup en gaat het fonds leiden. Dat meldt Bloomberg.

Het portfolio van CoinFund bestaat uit aandelen en investeringen in tal van bedrijven in de industrie. Het bedrijf richt zich niet alleen op bitcoin, maar ook op ‘blockchain start-ups’ bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo zit Compass Mining in hun portfolio, dat is een bedrijf die bitcoin miners verkoopt aan klanten. Een ander voorbeeld is Fold, een betaalkaart waarmee je met je cryptocurrency kunt betalen.

Van bank naar bitcoin

Zo nu en dan zien we een ex-bankier of iemand uit de hogere politieke klasse de overstap maken naar de crypto industrie. Perkins is het nieuwste voorbeeld daarvan. Hij was bij Citigroup verantwoordelijk voor verschillende aspecten van de futureshandel en buitenlandse diensten van de bank.

Perkins moet bij CoinFund zorgen voor een betere relatie met traditionele beleggingsbedrijven.

CoinFund CEO Jack Brukhman reageert op de aanstelling: “Het is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf, maar is ook indicatief voor een bredere trend, Wall Street richt zich op de kansen binnen de industrie rondom blockchain technologie.”

Of dat laatste verstandig is valt te bezien, maar we zien dat de industrie als geheel steeds meer aantrekkingskracht heeft.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...