CEO van Binance US stapt op door verschil van inzicht, eerder stapte Braziliaanse directeur op

Binance US moet op zoek naar een nieuwe directeur. Brian Brooks trekt de deur achter zich dicht na een periode van enkele maanden. Brooks begon op 1 mei van dit jaar met zijn rol bij de handelsbeurs.

Brooks heeft tot nu toe geen officiële reden gegeven buiten dat het gaat om een verschil in inzicht op strategisch vlak. Mogelijk heeft het te maken met de recente ontwikkelingen wereldwijd rondom Binance. De cryptobeurs ligt onder vuur omdat ze in veel landen diensten aanbieden waar ze niet de juiste papieren voor hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige maand stapte de CEO van Binance Brazil ook op.

In een reactie op het nieuws geeft directeur Changpeng Zhao aan dat dit niets verandert aan de plannen van Binance US. Brooks werd binnengehaald om de diensten van Binance in de VS verder uit te rollen.

Grote plannen

Binance US is een dochterbedrijf van Binance en moet hun positie in de Verenigde Staten veiligstellen. Het originele platform biedt allerlei tokens en diensten aan die niet welkom zijn binnen de landsgrenzen van de VS.

Brooks werd binnengehaald mede door zijn schat aan ervaring. Hij zat 1,5 jaar bij Coinbase als chief legal officer en hij stond aan het roer bij de Comptroller of the Currency (OCC) onder Donald Trump. Kortom: iemand die de weg weet in de politieke kringen van de VS.

Binance US is een voorbeeld van een constructie waardoor de organisatie toch in een land actief kan blijven. Brooks deelde eerder dit jaar plannen om binnen de komende 1,5 jaar vijf keer meer mensen aan te nemen. In het komende halfjaar moet Binance in Amerika groeien met 75-100 nieuwe werknemers.

Ze zouden de strijd aan willen gaan met de grootste Amerikaanse beurs, Coinbase. Maar voor die strijd goed en wel begonnen is verlaat de kapitein het schip.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...