Amerikaanse organisatie depositostelsel wil inzicht in bitcoin custodians

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) wil meer inzicht in de bitcoin (BTC) markt en doet een oproep aan consumenten om hun ervaring met bitcoin custodians te delen.

Depositogarantiestelsel

De FDIC is een Amerikaanse financiële instelling die de taak heeft om banktegoeden te garanderen, vergelijkbaar met het Europese depositogarantiestelsel. Custodians zijn verplicht om de tegoeden die zij in beheer hebben te verzekeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afgelopen maandag hebben ze een verzoek ingediend om feedback te geven aan hen. Ze willen namelijk weten hoe Amerikaanse beleggers de custodian diensten ervaren. Denk aan een Coinbase en een Kraken, maar ook een Blockfi die als derde partijen tegoeden van Amerikanen vasthouden.

Een van de hamvragen: welke huidige en toekomstige use cases zijn er mogelijk in deze industrie?

Ze kijkt daarbij zo breed mogelijk naar deze nieuwe, ontbolsterende asset. Denk aan het betalen en verwerken van transacties, of het aanhouden van digitale assets als eigen kasreserve of als derde partij.

Met welke unieke eigenschappen van digitale assets zoals bitcoin moet de FDIC als toezichthoudende partij rekening houden?

De interesse in de FDIC is niet nieuw, zo heeft de organisatie eind vorig jaar een FinTech Counsel ingelijfd. Ook de Federal Reserve (Fed) heeft onlangs een gids uitgebracht voor “nieuwe instituties” die gebruik willen maken van hun producten en diensten.

Eigen bank

Dat is vrij ironisch, want bitcoin is juist bedoeld als innovatief internetgeld zonder derde partij zoals een custodian. Het stelt je in staat om je eigen geld te beheren, een van de use cases van BTC.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
VS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.