Handelsfenomeen Kimchi Premium schiet weer in het rood

Handelsfenomeen Kimchi Premium schiet weer in het rood

De Kimchi Premium is omgedraaid. Hé, huh, wat? Jazeker, de bitcoin prijs in Zuid-Korea is nu lager dan die in de rest van de wereld.

Bitcoin in Korea

De Kimchi Premium is al jaren een bekend fenomeen in de bitcoin markt. De koers van bitcoin op Koreaanse beurzen is vaak anders dan die op wereldwijde beurzen.

Vaak is bitcoin duurder in het Aziatische land dan daarbuiten. Dan is de premium positief. Zie het net alsof er een korting zit op de GBTC-aandelen van Grayscale (die ook niet de échte prijs van bitcoin representeren). Nog zo'n bekend fenomeen.

Momenteel kun je één bitcoin kopen voor $24.655 op Bithumb en $24.650 op Korbit, terwijl de prijs op Binance bijvoorbeeld $24.800 is, en $24.850 op Coinbase.

Normaal gesproken is de spread tussen handelsplatformen erg laag, omdat deze verschillen met arbitrage-handel worden weggewerkt. Met de Koreaanse markten is dat doorgaans lastiger.

Als de vraag naar bitcoin lokaal afneemt of stijgt (en dat niet parallel gaat met de vraag- en aanbodverhouding in de markten buiten Zuid-Korea), dan komen er verschillen tussen beide spotprijzen.

Dit verschil kun je vervolgens weergeven als een percentage op de bitcoin prijs. Momenteel duikt dit weer de negatieve cijfers in: Koreaanse sats zijn goedkoper dan niet-Koreaanse sats.

De afgelopen twee jaar gebeurde het zo nu en dan, maar telkens kort (zoals onderstaande grafiek laat zien). In 2021 betaalde je op Koreaanse beurzen soms zelfs 15% meer voor één bitcoin.

Zuid-Koreaanse Kimchi Premium schiet weer in het rood

Het aantal beurzen dat actief is in het land is onlangs flink geslonken. In een persverklaring heeft de Korea Financial Intelligence Unit, KoFIU, aangegeven dat een aantal cryptobeurzen handelt in strijd met de wet.

Het ging om in totaal 16 buitenlandse beurzen, waaronder KuCoin, Poloniex en MEXC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Zuid-Korea

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan