Handelslegende onthult waarom bitcoin altcoins gaat overtreffen

Als je het aan de doorgewinterde handelslegende Peter Brandt vraagt, is bitcoin nog altijd de grote baas op de markt voor cryptocurrency's. Brandt vergaarde in 2017 de status van legende door bijna exact te voorspellen waar bitcoin zijn top zou vinden en de weg omlaag weer zou inzetten. Nu heeft Brandt zijn ogen gericht op de dominantie van bitcoin, wat volgens hem de grafiek van het moment is.

Klaar voor een uitbraak

Volgens de handelsveteraan is de dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins klaar voor een nieuwe uitbraak. Deze statistiek consolideerde voor bijna twee jaar in een grote rechthoek, maar lijkt nu naar de bovenkant te willen uitbreken.

"De dominantie van bitcoin vormt nu een 24-maandse rechthoek met meerdere contactpunten aan de boven en onderkant. Voor nu is dit de beperkende range. Maar een uitbraak zou enorm significant zijn. Mijn verwachting is dat bitcoin alle altcoins zal begraven", aldus Peter Brandt.

"Uiteindelijk kan er maar één 'koning van de berg' zijn en dat is bitcoin", zo gaat de handelaar verder.

Als we naar de grafiek van Brandt kijken, dan lijkt het erop dat bitcoin de dominantie van 50 procent moet herpakken om aan een nieuwe run omhoog te beginnen, in ieder geval ten opzichte van de rest van 'de markt.'

Hoe zit het met de koers?

De bitcoin koers heeft het op dit moment wat lastig om uit te breken. Dat lijkt alles te maken te hebben met de macro-economische omstandigheden, die nog altijd niet in het voordeel van risico-assets als bitcoin zijn. Voor komende woensdag staat er wederom een nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve op het programma.

De verwachting is dat de rente woensdag met 0,25 procent stijgt naar de range van 5,00 - 5,25 procent. Het is opvallend te noemen dat de Federal Reserve de rente blijft verhogen, ondanks dat het bankensysteem op dit moment al piept en kraakt.

Aan de andere kant is de werkloosheid met 3,5 procent op dit moment nog historisch laag en lijkt de Federal Reserve daar nog wat ruimte te hebben om met de rente te spelen.

De verwachting is dat 2023 met een recessie eindigt, maar vooralsnog blijft de ellende uit. Voor bitcoin moeten we nog maar zien wat een recessie betekent, omdat de digitale munt er sinds zijn geboorte nog nooit eentje op wereldwijde schaal meemaakte.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.