Handelsvolumes bij cryptobeurzen vallen verder terug

In april 2023 zijn de handelsvolumes op cryptobeurzen (CEX's) gedaald na drie opeenvolgende maanden van groei. De daling is een verandering in trend: we zagen een tijdelijke toename van de handelsactiviteit.

De daling van de handelsvolumes op CEXs in april is waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van factoren, waaronder marktonzekerheid en een mogelijke afname van de interesse van particuliere beleggers.

In onderstaande grafiek zie je de handelsvolumes van grote cryptobeurzen. Volgens Kaiko zitten we nog altijd boven de handelsvolumes van voor de bull run in 2020. Maar het verschil is goed zichtbaar in vergelijking met andere periodes.

Handelsvolumes bij cryptobeurzen vallen verder terug

De bull run van 2020 zag een ongekende toename van de vraag naar bitcoin (en andere cryptocurrency's), met Bitcoin die een recordhoogte van bijna $69.000 bereikte. De koersexplosie en hype leidde tot een aanzienlijke toename van de handelsvolumes op CEX's.

Ondanks de recente daling in handelsactiviteit is de cryptomarkt nog steeds aanzienlijk veranderd sinds de bull run van 2020. Veel nieuwe investeerders zijn de markt ingestapt en de institutionele interesse in de industrie lijkt niet af te nemen. Wel is er meer onrust. Bij banken, bij cryptobeurzen en andere spelers in de markt.

Over het algemeen, hoewel de recente vertraging in handelsvolumes op CEXs voor sommige investeerders reden tot bezorgdheid kan zijn, is het belangrijk om dit in de context van de grotere cryptomarkt te bekijken.

Coinbase

Een van de grootste namen in de wereld van cryptobeurzen is Coinbase. De Amerikaanse beurs is zelfs beursgenoteerd en dat zorgt voor veel openbare cijfers. Coinbase's kwartaalhandelsvolume is de afgelopen drie kwartalen gestabiliseerd boven de $140 miljard, maar het is nog steeds de helft van het gemiddelde van 2021.

Coinbase heeft in 2021 aanzienlijke groei gezien als gevolg van de groeiende populariteit van de indsutrie Echter, in het afgelopen jaar heeft Coinbase te maken gehad met een grote volatiliteit van het handelsvolume.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...