Handjevol analisten voorspelt bitcoin koers van $50.000

5488 totale weergaven
bitcoin BTC

Het is bitcoin al meerdere keren niet gelukt om boven de all-time high van 73.800 dollar van 14 maart uit te breken. Daardoor is er volgens analisten sprake geweest van een zogenaamde “dubbele top” en dat is meestal heel bearish voor een asset. Dat geeft in feite aan dat er rond die topkoers te weinig vraag is naar bitcoin om door te breken.

Nu resulteert dat in een duidelijke afwijzing en harde daling naar het niveau van ongeveer 60.000 dollar.

Bitcoin koers van $50.000 in aantocht?

Als we Markus Thielen mogen geloven, dan kunnen we ons vanaf nu ook zorgen maken over een bitcoin koers van 50.000 dollar.

Als de voorspelling van Markus Thielen uitkomt en bitcoin onder de neklijn van de dubbele top breekt, dan kan er op termijn een bitcoin koers van 50.000 dollar op de borden komen te staan.

Ben jij op die niveaus een koper of zou je dan te bang zijn voor verdere dalingen om in te stappen?

“Deze grafiekformatie is ons basis-scenario, tenzij er sprake is van invalidatie. Deze formatie kan makkelijk een daling naar 50.000 dollar betekenen, als de koers niet verder zakt naar 45.000 dollar”, zo vertelt Thielen.

Volgens Thielen zijn dit soort formaties vooral voor de gemiddelde particulier lastig, omdat zij op dit soort momenten hun posities opgeven aan slimmere lange-termijn investeerders.

Sterke periode op komst?

Over de toekomst is Thielen wat meer hoopvol. Zo lijkt hij te verwachten dat de inflatie richting de 2,0% zal bewegen en ook de Amerikaanse verkiezingen ziet hij als bullish voor bitcoin en de rest van de markt.

Donald Trump is een presidentskandidaat die bekendstaat als iemand die graag om renteverlagingen roept.

Volgens Crypto Jelle hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Hij ziet op dit moment een met 2016 vergelijkbare cyclus ontwikkelen. Destijds was er ook even sprake van grillige koersactie rond de top van 2014. Precies hetzelfde zien we nu gebeuren.

Dat is ook niet vreemd, omdat er waarschijnlijk veel mensen zijn die na jaren eindelijk hun bitcoin met winst of breakeven kunnen verkopen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....