The Bitcoin Academy geeft $1.000 aan bitcoin weg aan elke bezoeker van evenement

De wereld van bitcoin (BTC) draait om geld. Zo nu en dan komen er echter ook mooie initiatieven voorbij waar er juist geld wordt weggeven. Jay-Z en Jack Dorsey startte eerder dit jaar met The Bitcoin Academy. Het is een initiatief in het Amerikaanse Brooklyn.

Vanaf 22 juni t/m 7 september konden kinderen, tieners en volwassenen gratis bitcoincursussen volgens aan The Bitcoin Academy. De cursussen zijn exclusief toegankelijk voor bewoners van Marcy Houses, een woningbouwproject in Brooklyn, New York.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Business Insider kreeg iedereen die aanwezig was bij hun evenement in Marcy een mooie donatie kreeg. Het gaat om $1.000 aan bitcoin per bezoeker. Er waren honderden aanwezigen.

Het doel van dit soort initiatieven laat zich raden: mensen informeren over bitcoin.

Lessen

De lessen moeten mensen beter in staat stellen (financieel) voor zichzelf te zorgen. De focus ligt, zoals de naam al deed vermoeden, op bitcoin. LEssen met titels als ‘Wealth Building and Assets’, ‘Bitcoin & Taxes’ en ‘Staying Safe from Scammers’ passeerde de revue.

Opvallend is dat de lessen wél zijn opgenomen, maar niet openbaar op het internet komen. Voorlopig is het alleen bedoeld voor inwoners van Marcy. Maar het ligt voor de hand dat het lesmateriaal op termijn ook publiek beschikbaar komt.

Het doel van The Bitcoin Academy is niet om mensen direct richt een positie in bitcoin te duwen. Volgens Lamar Wilson, een van de docenten, komt dit soort informatie normaal niet eens in deze wijken terecht: “Niet omdat mensen opzettelijk discriminerend zijn, het is omdat ze niet specifiek de informatie hier willen krijgen.”

Naast een verrassing in de vorm van bitcoin, kregen deelnemers nog meer steuntjes in de rug. De bezoekers konden ook rekenen op zaken als smartphones, datapakketten en bijvoorbeeld gratis kinderopvang.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJack Dorsey

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...