Hashkey eerste partij op bitcoin retailmarkt Hong Kong

Hong Kong heeft de cryptohandel geïntroduceerd met HashKey Exchange, de eerste beurs die bitcoins en andere munten gaat verkopen aan niet-professionele investeerders in Hong Kong.

HashKey heeft alle benodigde licenties verkregen om zijn diensten uit te breiden van professionele investeerders naar particulieren. De beurs heeft twee belangrijke licenties van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong in handen gekregen.

Met deze licenties kan HashKey een virtueel activahandelplatform exploiteren en geautomatiseerde handelsdiensten aan zowel institutionele als retailgebruikers aanbieden.

Naast retail cryptohandel heeft HashKey ook zijn crypto over-the-counter (OTC) handelsdienst, HashKey Brokerage, officieel gelanceerd en in overeenstemming gebracht met de lokale effectenwetten na de adoptie van een nieuw crypto-regelgevingskader door de SFC. De COO van HashKey Group is positief over het vertrouwen dat dit zal brengen in de crypto-industrie en een boost zal geven aan het vertrouwen van investeerders.

In Hong Kong kunnen cryptobedrijven alleen bankrekeningen openen na het verkrijgen van een voorlopige licentie van de SFC, en tot begin augustus waren OSL en HashKey naar verluidt de enige beurzen die goedkeuring hadden ontvangen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...