Weinig actie op het bitcoinnetwerk, maar hashrate breekt record

Weinig actie op het bitcoinnetwerk, maar hashrate breekt record

Hoewel de prijsactie van bitcoin maar niet bullish wil worden en de on-chain activiteit laag blijft, neemt de hashrate nog steeds toe. Hoe zit dat met deze paradox?

Weinig actie op het bitcoinnetwerk

Glassnode heeft er licht op geworpen in hun wekelijkse update. De prijs van bitcoin ging even omhoog naar boven de $45.000 om vervolgens net zo gemakkelijk weer terug te vallen naar het prijsniveau rond de $40.000. Volgens de on-chain onderzoekers lijkt het erop dat een aantal investeerders tijdens de kleine run omhoog winst hebben genomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We moeten nog een overtuigende instroom van nieuwe gebruikers of nieuwe vraag zien,” staat in de update. Het aantal gebruikers neemt niet toe, de aantallen herstellen niet naar eerdere niveaus.

Het aantal actieve gebruikers blijft aan de bovenkant van een omhoog trendend kanaal hangen. Mocht het aantal actieve gebruikers opeens ver boven dit kanaal uitstijgen dan zou dat typisch zijn voor een bullmarkt en voor hype in de markt. In 2017 en 2020/2021 was er ook zo’n piek te zien.

Miningcapaciteit groeit wel

Het aantal transacties is relatief laag met ongeveer 225.000 per dag. In een bullmarkt ligt het aantal veel hoger. Gevolg is dat transactiekosten sinds mei vorig jaar niet zo laag geweest zijn. In principe maakt dit bitcoin mining minder aantrekkelijk. Maar het omgekeerde gebeurt op het moment. De rekenkracht die beschikbaar is voor het bitcoinnetwerk wordt alleen maar groter, de hashrate was nog nooit zo hoog.

Voor het minen van een bitcoinblock is nu 122,78 zettahash (21 nullen) nodig.

“Dit zou gelijk zijn aan alle 7,938 miljard mensen op aarde die elk 15,5 biljoen keer een SHA-256-hash raden per 10 minuten om ieder bitcoinblock op te lossen,” wordt in het rapport toegelicht.

Per gevonden block is de beloning nu 6,25 bitcoin. Wellicht dat dat de miners aan het werk houdt. Samen met de belofte van een volgende bullmarkt.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain hashrate

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties