Hedgefonds van tientallen miljarden dollars zet naar verluidt Bitcoin op de balans

Hedgefonds van tientallen miljarden dollars zet naar verluidt Bitcoin op de balans

GoldenTree is naar verluidt bezig met het inkopen van bitcoin (BTC). Volgens bronnen is dit bedoeld om hun portfolio van wat diversificatie te voorzien. Het bedrijf richt zich normaal op investeringen in schulden. Dat meldt The Street.

GoldenTree Asset Management is een Amerikaans vermogensbeheerbedrijf met $45 miljard aan assets in beheer. Het bedrijf is naar verluidt ook opzoek naar cryptocurrency experts voor (meer) investeringen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het gaat hier om een gerucht gebaseerd op twee bronnen van The Street.

GoldenTree en bitcoin

GoldenTree zou ook bezig zijn met overnames van een aantal bedrijven in de industrie. Met deze stap is de vermogensbeheerder de nieuwste toevoeging in het rijtje van grote Amerikaanse bedrijven dat bezig is met BTC.

Volgens het artikel van The Street is het bedrijf opzoek naar extra mensen voor hun plannen in de wereld van bitcoin. Tegelijkertijd heeft het bedrijf wel al kennis in huis rondom het handelen in bitcoin en in het investeren van 'blockchain bedrijven'. De eerste investering is in een groep van durfkapitalisten genaamd Borderless Capital.

Michael Bodley van The Street schrijft het volgende: "Het in New York gevestigde bedrijf heeft bitcoin aan zijn balans toegevoegd als diversificatiemiddel voor de brede mix van op schulden gerichte strategieën die het al jaren volgt, volgens twee bronnen met kennis van zaken. De bronnen kregen anonimiteit om gevoelige zakelijke transacties te bespreken."

GoldenTree richt zich bijvoorbeeld op het opkopen van schulden en andere schuldmarkten. Bitcoin is een heel ander soort product. Het is niet bekend om wat voor bedragen het gaat op dit moment.

Lees meer over:
Bitcoin Industrie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties