‘Het grote geld laat Bitcoin links liggen’, stelt Canadees investeerder

De Canadese investeerder Kevin O'Leary koopt op eigen conto Bitcoin. Hij denkt echter niet dat institutionele beleggingsfondsen en verzekeraars óók in de rij staan om bitcoin te kopen. Daarmee gaat hij eigenlijk in tegen het populaire narratief.

Groot geld

O'Leary staat ook wel bekend als "Mr. Wonderful" in de serie "Shark Tank". Dit is een business reality-show waarin bedrijfsplannen worden gepitcht, waar hij jurylid is. Je kunt dus wel stellen dat hij een gerespecteerd investeerder en ondernemer is. Met ruim 800 duizend volgers is hij ook online erg populair.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren vertelde de Canadees bij TD Ameritrade Network over Bitcoin. Hij is het niet eens met het verhaal dat host Oliver Renick brengt:

"Je verwelkomt de hele tijd gasten die zeggen: 'Oh, het zijn de instituties die Bitcoin beginnen te gebruiken.' Dat is bullshit. Dat doen ze nog niet. Er is geen enkele instelling, geen enkele staats- of pensioenplan die dit doet, allemaal omdat ze de ESG-kwesties nog niet achter de rug hebben."

De host van de show vroeg of Bitcoin wel een succes gaat worden. Hij haalde enkele tegenargumenten aan, waaronder de volatiliteit en het feit dat je er geen belastingen mee kunt betalen.

Maar ook hierop heeft O'Leare wel een antwoord paraat. Hij vertelt dat hij momenteel in Miami is, en toevalligerwijs is dit de stad van burgemeester Francis Suarez. Hij is uitgesproken Bitcoin liefhebber, en wil van de stad een Bitcoin-hotspot maken.

Ecologische en ethische bezwaren

O'Leary verwijst ook naar de term ESG, als criteria dat voor institutionele beleggers heel belangrijk is. Dit is de afkorting van naar 'environmental, social and corporate governance'. Het heeft te maken met de financiële duurzaamheid en de impact van een bedrijf op de samenleving. Bitcoin is vanuit deze bril als activaklasse onder vuur komen te liggen.

De oorzaak ligt bij de ophef van Elon Musk, die begon over het overmatig bruine energiegebruik van Bitcoin miners. Tesla stopte hierdoor met het accepteren van bitcoin betalingen.

Ook bij Kitco News was O'Leary te gast. Hierin vertelde hij nagenoeg hetzelfde verhaal: de energiekwestie is volgens hem voor het institutioneel geld wél erg belangrijk. Dit is volgens hem ook de reden dat het grote geld nog niet instapt.

"Als we dit probleem kunnen oplossen, dan kunnen we de poorten openzetten. Dan kunnen de institutionele investeerders een allocatie in BItcoin doen."

O'Leary suggereert dat bedrijven 'op zoek zijn naar bewijs dat de digitale activa op een ethische manier en met hernieuwbare energie zijn gecreëerd.'

O'Leary was lange tijd Bitcoin-scepticus, maar is de laatste tijd voorstander geworden van Bitcoin (en ook DeFi).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer