‘Het grote geld laat Bitcoin links liggen’, stelt Canadees investeerder

De Canadese investeerder Kevin O'Leary koopt op eigen conto Bitcoin. Hij denkt echter niet dat institutionele beleggingsfondsen en verzekeraars óók in de rij staan om bitcoin te kopen. Daarmee gaat hij eigenlijk in tegen het populaire narratief.

Groot geld

O'Leary staat ook wel bekend als "Mr. Wonderful" in de serie "Shark Tank". Dit is een business reality-show waarin bedrijfsplannen worden gepitcht, waar hij jurylid is. Je kunt dus wel stellen dat hij een gerespecteerd investeerder en ondernemer is. Met ruim 800 duizend volgers is hij ook online erg populair.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gisteren vertelde de Canadees bij TD Ameritrade Network over Bitcoin. Hij is het niet eens met het verhaal dat host Oliver Renick brengt:

"Je verwelkomt de hele tijd gasten die zeggen: 'Oh, het zijn de instituties die Bitcoin beginnen te gebruiken.' Dat is bullshit. Dat doen ze nog niet. Er is geen enkele instelling, geen enkele staats- of pensioenplan die dit doet, allemaal omdat ze de ESG-kwesties nog niet achter de rug hebben."

De host van de show vroeg of Bitcoin wel een succes gaat worden. Hij haalde enkele tegenargumenten aan, waaronder de volatiliteit en het feit dat je er geen belastingen mee kunt betalen.

Maar ook hierop heeft O'Leare wel een antwoord paraat. Hij vertelt dat hij momenteel in Miami is, en toevalligerwijs is dit de stad van burgemeester Francis Suarez. Hij is uitgesproken Bitcoin liefhebber, en wil van de stad een Bitcoin-hotspot maken.

Ecologische en ethische bezwaren

O'Leary verwijst ook naar de term ESG, als criteria dat voor institutionele beleggers heel belangrijk is. Dit is de afkorting van naar 'environmental, social and corporate governance'. Het heeft te maken met de financiële duurzaamheid en de impact van een bedrijf op de samenleving. Bitcoin is vanuit deze bril als activaklasse onder vuur komen te liggen.

De oorzaak ligt bij de ophef van Elon Musk, die begon over het overmatig bruine energiegebruik van Bitcoin miners. Tesla stopte hierdoor met het accepteren van bitcoin betalingen.

Ook bij Kitco News was O'Leary te gast. Hierin vertelde hij nagenoeg hetzelfde verhaal: de energiekwestie is volgens hem voor het institutioneel geld wél erg belangrijk. Dit is volgens hem ook de reden dat het grote geld nog niet instapt.

"Als we dit probleem kunnen oplossen, dan kunnen we de poorten openzetten. Dan kunnen de institutionele investeerders een allocatie in BItcoin doen."

O'Leary suggereert dat bedrijven 'op zoek zijn naar bewijs dat de digitale activa op een ethische manier en met hernieuwbare energie zijn gecreëerd.'

O'Leary was lange tijd Bitcoin-scepticus, maar is de laatste tijd voorstander geworden van Bitcoin (en ook DeFi).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over: