Miami ontpopt zich tot een van dé Bitcoin hotspots van Amerika

Miami ontpopt zich langzaam maar zeker tot een van dé bitcoin hotspots van Amerika.

Provinciaal commissaris Danielle Cohen Higgins heeft de ambitie om van haar stad de meest crypto-vriendelijke van de Verenigde Staten te maken. Haar ambities zijn in die zin volledig in lijn met die van de burgemeester van Miami, Francis Suarez.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Higgins heeft recent een besluit gepubliceerd waarin de ambitie is uitgesproken om een cryptocurrency task force op te zetten. Deze task force moet 13 leden bevatten die de industrie tot in de puntjes kennen.

Belasting en andere gemeentelijke kosten betalen met cryptocurrency

De voornaamste taak van de task force zal worden om de mogelijkheden te onderzoeken voor inwoners om onder andere hun belastingen met bitcoin, litecoin en ethereum te betalen.

Higgins lijkt voorlopig nog geen bitcoin maximalist, aangezien ze heel enthousiast spreekt over blockchain, crypto’s en NFTs. Het blijft bijzonder om mensen die over het algemeen goed worden geïnformeerd op deze manier in de industrie te zien duiken.

Het lijkt wel alsof bijna iedereen zijn vingers een keer moet branden aan de onzin voordat ze begrijpen waar het echt om draait. Maar goed, mensen moeten ergens beginnen en ergens is het begrijpelijk om in eerste instantie te denken dat er meer is dan bitcoin.

Miami niet de eerste stad die avances maakt naar bitcoin

Het is interessant om te zien hoe Miami bitcoin probeert de omarmen, maar het is zeker niet de eerste Amerikaanse stad die dat doet. In 2018 implementeerde Ohio ook al een bitcoin betaalsysteem voor belasting-gerelateerde zaken.

Daarbij moet gezegd worden dat de dienst momenteel niet meer beschikbaar is en dat vrijwel niemand er gebruik van maakte. Waarschijnlijk ook omdat het veel te veel gedoe was om überhaupt de belasting via en met bitcoin te betalen.

Miami lijkt voorlopig dus wel de meest serieuze stad als het gaat om de implementatie en adoptie van bitcoin in de systemen. Burgemeester Francis Suarez reageerde in december zelfs positief op de suggestie van Anthony Pompliano om 1% van de kasreserves van de stad in bitcoin te investeren.

Lees meer over:
adoptiemiamioverheid

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....