HIVE Digital kondigt grote uitbreiding aan voor Bitcoin-mining in Paraguay

1619 totale weergaven

HIVE Digital Technologies heeft plannen aangekondigd om een Bitcoin-miningfaciliteit van 100 megawatt op te zetten in Paraguay, waarmee het zijn eerste onderneming in het land markeert.

Uitbreiding naar Paraguay

HIVE Digital Technologies, een toonaangevend Bitcoin mining bedrijf, is klaar om zijn activiteiten uit te breiden naar Paraguay met de bouw van een 100-megawatt mining faciliteit. Deze stap zal naar verwachting de mining hashrate van het bedrijf meer dan verdubbelen van 5,6 exahashes per seconde naar 12,1 EH/s na voltooiing.

Strategische locatie en energiebron

De nieuwe mining locatie zal energie halen uit de Itaipu hydro-elektrische dam in Paraguay, die voorziet in alle elektriciteitsbehoeften van Paraguay en een overschot aan energie levert dat ideaal is voor Bitcoin mining. Deze energiebron sluit aan bij HIVE’s streven naar groene energieoplossingen.

Naleving van regelgeving en lokale impact

De aankondiging volgt op recente ontmoetingen tussen leidinggevenden van HIVE en de Paraguayaanse president Santiago Peña. Ondanks een aanstaande verhoging van de elektriciteitsprijs voor legale cryptocurrency miners door Paraguay’s staatsnetwerkbeheerder, Administración Nacional de Electricidad (ANDE), blijft HIVE optimistisch over het potentieel van de onderneming.

Er wordt verwacht dat de faciliteit de komende drie jaar meer dan $ 100 miljoen zal opleveren voor ANDE.

Token en marktpositie

Op 21 juli bezat HIVE in totaal 2.521 BTC aan Bitcoin, met een waarde van meer dan 171 miljoen dollar. Het bedrijf heeft onlangs ook 500 Bitmain S21 Pro Antminers aangekocht, die deze maand worden verscheept. Deze uitbreiding naar Paraguay voegt zich bij de bestaande activiteiten van HIVE in Canada, IJsland en Zweden.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Toekomstperspectieven van Bitcoin Mining

Vooruitkijkend blijft de toekomst van Bitcoin mining zich ontwikkelen nu bedrijven als HIVE Digital hun activiteiten wereldwijd uitbreiden. Met de groeiende nadruk op duurzame energieoplossingen en naleving van de regelgeving is de industrie klaar voor verdere groei.

Er zijn ook mogelijkheden voor Bitcoin mining activiteiten om verder uit te breiden in de Europese Unie, waar regelgevende kaders en groene energie-initiatieven nieuwe kansen zouden kunnen bieden.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....