HODL waves geven hoop op nieuwe recordprijs voor bitcoin

Bitcoin is momenteel in gevecht om de koers van 25.000 dollar te overstijgen en het is tijd voor wat positief nieuws. Johal Miles weet namelijk via Twitter te melden dat de HODL Waves een nieuwe all-time high hebben bereikt. Interessant detail is dat bitcoin zelf na een all-time high van de HODL Waves tot nu toe altijd een all-time high heeft neergezet.

Tijd voor een nieuwe all-time high?

Als we de HODL Waves mogen geloven, dan is het voor bitcoin dus tijd voor een nieuwe all-time high. Maar als we naar de grafiek van bitcoin kijken, dan lijkt daar voorlopig even geen sprake van te zijn. Met een koers van ongeveer 25.000 dollar zit bitcoin op dit moment nog ver weg van de all-time high van 69.000 dollar van november 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er moet in korte tijd wel heel veel gebeuren wil bitcoin binnen nu en een paar maanden een nieuwe all-time high neerzetten. Aan de andere kant is de all-time high van november 2021 ook nog geen jaar geleden. Zo zie je maar hoe snel het sentiment kan omslaan en de markt een compleet andere richting op kan bewegen.

Met de laatste opleving van de HODL Waves is het aantal bitcoin dat tenminste één jaar op hetzelfde adres staat toegenomen tot 65 procent van de volledige supply. Een absoluut record dat laat zien dat het hodl-leger nog altijd in leven is, ondanks de zware periode die we tot nu toe doormaakten in 2022.

Johal Miles maakt poëzie met koersgeschiedenis

Als je op zoek bent naar interessante grafieken over de bitcoin koers, dan ben je bij Johal Miles aan het juiste adres. De onderstaande grafiek die hij op zijn Twitter publiceerde laat een interessante relatie tussen de twee voorgaande bodem van bitcoin bearmarkten zien.

In de bearmarkt van 2014 - 2015 bleven we namelijk 252 dagen op de bodem rondhangen en in 2018 - 2019 duurde dat precies 126 dagen. De oplettende lezer ziet dat 126 exact de helft van 252 is.

Op 13 augustus zaten we 63 dagen rond de bodem en als de geschiedenis rijmt, dan kan dat de start van de nieuwe bullmarkt markeren. 63 is namelijk precies de helft van 126. Het zou wat zijn als het door Johal Miles herkende patroon blijkt te kloppen. 14 augustus is in ieder geval goed begonnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....