Hoe ver kan de bitcoin koers nog zakken?

7401 totale weergaven

Bitcoin blijft dalen en het sentiment in de markt wordt langzaam bearish. Hoe ver kan de bitcoin koers vanaf hier nog zakken? Verliezen we straks ook de belangrijke steun op 60.000 dollar? Veel analisten beginnen zich zorgen te maken over de digitale munt.

Bitcoin consolideert

Op dit moment is er nog sprake van zogenaamde “consolidatie” binnen een trendkanaal. Het zorgwekkende is echter dat er sprake lijkt van een dalend trendkanaal voor de bitcoin koers.

De pieken bevinden zich ongeveer op hetzelfde niveau en laten een lichte daling zien, maar de dalen lijken steeds dieper te vallen voor de bitcoin koers. Als dat op deze manier doorzet, dan kan dat weleens problemen opleveren.

Het begin echt “do or die” te worden voor de bullmarkt van bitcoin. Mensen verliezen hun geduld. Aan de andere kant kun je de vraag stellen in hoeverre de bears nog buskruit overhebben. Er komt natuurlijk een keer een moment dat de verkoopdruk wegvalt en de bitcoin koers weer naar boven explodeert.

Op dit moment lijkt daar echter nog allesbehalve sprake van. Voor deze week is het vooral belangrijk dat bitcoin weer boven de 63.000 dollar kan komen en zeker niet het niveau van 60.000 dollar verliest.

Belangrijk moment voor bitcoin

Als we de populaire analist Teddy mogen geloven, dan is met name het 21-weekse exponentiële bewegende gemiddelde (EMA) belangrijk voor de bitcoin koers. Daar wist bitcoin sinds de start van de bullrun iedere keer steun te vinden.

Op het moment van schrijven benaderne we opnieuw die lijn, die momenteel op het niveau van 61.000 dollar zou liggen. “Als de geschiedenis zich herhaalt, dan is de koers van 61.000 dollar de bodem”, aldus Teddy.

Mike Novogratz van Galaxy Digital verwacht dat bitcoin gedurende het volledige tweede kwartaal van 2024 binnen de range van 55.000 tot 74.000 dollar blijft handelen.

Volgens Novogratz is met name het dalende optimisme over de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank een belangrijke reden voor de stroperige koersactie van bitcoin.

Aan het begin van het jaar werden nog 6 renteverlagingen verwacht van de Federal Reserve in 2024. Nu zijn dat er nog maar 1 of 2.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd