Hoelang nog tot Dogecoin koers haar all-time high bereikt?

1204 totale weergaven
dogecoin koers |

Drie jaar lang hebben Dogecoin holders in de hoop gewacht dat de koers zou stijgen naar de all-time high van $0,73, die in mei 2021 werd bereikt. Ondanks de blijvende populariteit en vraag, vooral dankzij steun van mensen zoals Elon Musk, blijft de Dogecoin koers ver onder zijn oude top. Maar kan de DOGE koers ooit nog terug naar de eerder behaalde ATH?

Huidige positie van Dogecoin koers

Onlangs heeft de cryptomarkt wat positieve signalen laten zien, waardoor de koers van Dogecoin is gestegen naar $0,1091. Dit heeft ook geleid tot een stijging van de marktkapitalisatie naar $16,3 miljard, met een handelsvolume van $945 miljoen.

De afgelopen week is Dogecoin met meer dan 9% gestegen. Toch is dit nog steeds ver verwijderd van de ATH van $0,7376 die op 8 mei 2021 werd bereikt. De laatste grote rally vond plaats in maart, toen de koers steeg naar $0,22, maar dit is nog steeds een stuk lager dan de ATH.

dogecoin koers ath

Uitdagingen voor de groei van Dogecoin

Het sentiment onder crypto investeerders is voorzichtig geworden, wat ook invloed heeft op Bitcoin en andere altcoins, waaronder Dogecoin. Dit komt mede door een mogelijke recessie in Amerika en spanningen in het Midden-Oosten.

Met de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen er nieuwe kansen voor cryptocurrencies ontstaan. Donald Trump heeft openlijk zijn steun uitgesproken, en recente veranderingen in Kamala Harris’s houding ten opzichte van crypto kunnen wijzen op betere regelgeving in de toekomst. Dit zou de Dogecoin koers een boost kunnen geven.

Hoewel Dogecoin in het verleden winstgevend is geweest en populair blijft, is de prestatie dit jaar zwak, met slechts een stijging van 5%—een van de laagste onder grote cryptocurrencies. Analisten zoals Masked Trader zijn optimistisch en suggereren dat Dogecoin mogelijk de ATH kan overstijgen en prijzen van $1 tot $15-$20 per token kan bereiken.

Echter, gezien de huidige langzame groei lijkt het onwaarschijnlijk dat dit snel zal gebeuren.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...