Dogecoin koers: Gaat de prijs 20% dalen naar $0,08?

369 totale weergaven
dogecoin koers |

De Dogecoin koers heeft moeite om boven de $0,1 te blijven. Door de afname van de activiteit op de derivatenmarkten is er een grotere kans dat de koers van de meme coin verder daalt naar $0,08, wat een daling van 20% zou zijn.

47,4 miljard DOGE in verlies, dalende OI en volume

De Dogecoin koers herstelde zich niet goed van de $0,083 diepte en blijft rond de weerstand van $0,1. Volgens IntoTheBlock staan bijna 80% van de holders (ongeveer 47,8 miljard DOGE) in de min, terwijl slechts 17,8% (ongeveer 10,62 miljard DOGE) winst maakt.

Op de derivatenmarkt laat Dogecoin een slechtere prestatie zien. Veel gegevens, zoals volume, open interest (OI), optiesvolume en opties open interest, blijven dalen.

Volgens Coinglass is de OI met 0,7% gedaald naar $466 miljoen. Hoewel dit klein lijkt, daalde het volume met 30% naar $714 miljoen. Dit kan wijzen op een periode van afkoeling of een verandering in de stemming na veel volatiliteit.

Aan de positieve kant is de netwerkactiviteit van Dogecoin sinds maandag 12 augustus toegenomen. Het aantal actieve adressen steeg van nul naar 67,51 duizend, en nieuwe adressen groeide tot ongeveer 12 duizend. Deze stijging kan wijzen op een grotere belangstelling voor DOGE en een mogelijke koersstijging.

Analyse van de Dogecoin koers: Kans op verdere daling

Dogecoin houdt nog steeds steun op $0,1, maar staat onder de 20-daagse, 50-daagse en 200-daagse EMA’s. Dit zet de bulls onder druk. De afgelopen twee weken zijn er meerdere pogingen geweest om de weerstand van $0,11 te doorbreken, maar dit is telkens niet gelukt.

dogecoin koers meme coin

De samenvallende Bollinger Bands wijzen op een mogelijke uitbraak, ofwel omhoog of omlaag, binnen het smalle bereik van $0,1 tot $0,11. Met 32,62 miljard DOGE in volume bij de weerstand van $0,11 lijkt een bearish uitkomst waarschijnlijker.

Inzichten van IOMAP tonen aan dat het waarschijnlijker is dat de Dogecoin koers naar $0,08 daalt dan dat deze boven de $0,11 stijgt, tenzij zowel technische als fundamentele factoren positief veranderen.

Als de bulls de steun op $0,1 echter kunnen verdedigen, kan een doorbraak boven de 20-daagse en 50-daagse EMA’s de weg openen voor een stijging boven $0,11. Historisch gezien, wanneer Dogecoin boven de 200-daagse EMA komt, volgt vaak een grotere stijging, met mogelijke doelen van $0,14 en misschien zelfs $0,2.

Toch lijkt er meer zekerheid in de globale economie nodig te zijn, bijvoorbeeld met de situaties in het Midden-Oosten en een mogelijke recessie in Amerika, voordat meme coins zoals Dogecoin weer veel kunnen stijgen.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...