Hoeveel bitcoin heeft jouw favoriete beurs?

Ondanks alle onrust in de markt hebben cryptobeurzen nog altijd miljoenen bitcoin in kas. De klantenfondsen zijn vooral te vinden bij Binance, Coinbase, Gemini, Bitfinex en Kraken.

Bitcoin is een open netwerk, je kunt het gebruiken zonder jezelf te identificeren. Dat betekent dat een groot deel van de gebruikers pseudo-anoniem is, het is niet bekend welke entiteit er achter een bepaalde transactie zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met data en input van buitenaf kun je echter wel namen plakken op beurzen. De analisten van Glassnode houden de grote bitcoinbeurzen goed in de gaten. In onderstaande grafiek zie je de bitcoin reservers van de verschillende cryptobeurzen.

Hoeveel bitcoin heeft jouw favoriete beurs?

De directeur van Binance kon het niet laten om op Twitter de cijfers te delen. Changpeng Zhao weet ook dat hij met Binance sinds kort de grootste schatkist heeft als je het in bitcoin meet. Binance heeft ook al jaren de grootste handelsvolumes.

Het gaat hier uiteindelijk wel om schattingen en specifiek de klantenfondsen. Wie weet wat beurzen nog meer hebben liggen op onontdekte adressen.

In onderstaande grafiek zie je de race naar de eerste plek duidelijk in beeld. Coinbase kreeg een voorsprong door de start in 2014, maar Binance is sinds 2017 enorm hard gegroeid.

Binance krijgt boete van De Nederlandsche Bank

De grootste cryptobeurs kreeg eerder dit jaar een boete van De Nederlandsche Bank (DNB). Het gaat om een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro.

Binance Holdings Ltd. zou zonder de vereiste registratie diensten aanbieden in Nederland. Dat meldt de centrale bank op haar website. Bedrijven en hun directeuren moeten door een registratieproces als ze bitcoin willen kopen en verkopen. DNB heeft daarin de rol als toezichthouder.

Tegelijkertijd zien we dat Binance wel registraties heeft in landen als Frankrijk, Spanje en Italië.

Poll

Heb jij bitcoin bij een beurs staan?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...