Meer dan $10 miljard aan bitcoin stroomt weg bij grote beurzen

On-chain data leert ons dat investeerders momenteel in grote getale hun bitcoin bij beurzen weghalen. Coinbase is hierin het 'zwaarste getroffen' en raakte in een tijdsbestek van 2 jaar een totaal 450.000 bitcoin kwijt. Die daling in de reserves van Coinbase wordt overigens gecompenseerd door een vergelijkbare stijging bij Binance.

Binance is oppermachtig

Het lijkt erop dat met name het omvallen van enkele gecentraliseerde leenplatforms in de industrie investeerders beweegt om hun bitcoin van exchanges af te halen. Ondanks de zeeën aan opnames, zijn de bitcoin holdings van Binance in dezelfde periode toegenomen, wat wijst op een groeiend vertrouwen in de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In tegenstelling tot Coinbase, dat in de afgelopen twee jaar afscheid nam van 450.000 bitcoin, mocht Binance er in diezelfde periode juist 300.000 bitcoin bijschrijven. Die groei maakt Binance tot de grootste beurs ter wereld op basis van de bitcoin holdings.

TXMC Trades publiceerde in mei van dit jaar al een grafiek waarin hij vooruitliep op de onttroning van Coinbase door Binance. Een evenement dat TXMC Trades bestempelde als "de echte flippening", waarmee hij verwijst naar de continue berichten van Ethereum-aanhangers over het voorbijstreven van bitcoin.

Whales worden wakker?

Het lijkt erop dat de enorme opnamegolven bij de beurzen met name toe te wijzen zijn aan de whales die momenteel grote hoeveelheden bitcoin opslokken. Whale-adressen die meer dan 1.000 bitcoin bezitten hebben hun holdings de afgelopen maanden met 20 procent uitgebreid.

Een andere interessante dynamiek in de markt op dit moment is het koopgedrag van de zogenaamde 'shrimps'. Dit zijn wallets met minder dan 1 bitcoin. Deze groep van bitcoiners koopt nu op een tempo van 60.460 bitcoin per maand op uit de markt.

Twee ontwikkelingen die het gevoel dat we op of rond de bodem zitten alleen maar sterker maken. Wat dat betreft lijkt het geen verrassing dat bitcoin van de voorlopige bodem van 17.600 dollar alweer een goede 6.000 dollar is gestegen. Een toename van ongeveer 35 procent.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.