Hong Kong scherpt regels voor Bitcoin (BTC) beurzen aan

Hong Kong komt met strengere regels voor de Bitcoin (BTC) handel. Dat maakt de Securities and Futures Commission (SFC), de toezichthouder in de stad bekend.

Bitcoin beurzen en Hong Kong

Alle bitcoin en cryptocurrency beurzen in de stad (7,5 miljoen inwoners) moeten aan nieuwe wet – en regelgeving voldoen, zo meldt persbureau Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want vorig jaar was er nog sprake van vrijwillige deelname, waardoor bepaalde bedrijven binnen een gedoogstructuur bleven opereren. Met deze nieuwe eisen wil de waakhond één lijn trekken.

Dat komt er concreet op neer dat alle bitcoin wisselkantoren en beurzen onder (nieuwe) anti-witwasregelgeving gaan vallen.

De bedrijven die onder de oude regeling van 2019 vallen, blijven dat doen. maar bedrijven die nog niet gereguleerd waren, vallen in het nieuwe regime. Partijen die weigeren een licentie aan te vragen, zijn illegaal.

Reacties

Hong Kong geldt als een belangrijke hub van Bitcoin bedrijven in de Aziatische regio. Bekende namen zoals Bitfinex, BitMEX, OKEx, Huobi, Kraken en Gemini hebben er een kantoor.

Met de Bitcoin Association of Hong Kong is er bovendien een actieve belangenvereniging.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Hugh Madden, CEO van BC Group”]”Sommige bedrijven zullen proberen om de regels te omzeilen en de stad ontvluchten.”[/penci_blockquote]

Overheden richten in toenemende mate hun pijlen op de marktplaatsen. In China is er tumult ontstaan rondom OKEx en Huobi en in de VS lopen er rechtszaken tegen BitMEX.

In Nederland vallen wisselkantoren en walletmakers per 21 mei onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). Tegen bepaalde eisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank is er weerstand.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...