Hotbit stopt per direct met cryptohandel

Cryptobeurs Hotbit stopt per direct met al zijn activiteiten. De exchange heeft alle klanten gevraagd om vóór 21 juni 2023 hun crypto's op te nemen. De beurs is niet voldoende opgekrabbeld na een hack, ook waren er interne strubbelingen. Naar eigen zeggen had de beurs op het hoogtepunt 5 miljoen gebruikers.

In een aankondiging zegt de beurs dat de bedrijfsomstandigheden zijn verslechterd sinds een voormalig lid van zijn team in augustus 2022 aan een onderzoek is onderworpen. Door het interne onderzoek moest de beurs zijn handel tijdelijk stilleggen, waardoor er geen inkomsten binnenkwamen.

Ook het FTX-drama en de daaruit volgende problemen bij stablecoin USDC hebben (in) direct ook voor problemen gezorgd bij Hotbit. Naast het feit dat er momenteel minder geld wordt verdiend aan de handel, want de volatiliteit is relatief laag door de zijwaartse koersactie. Bovendien kiezen mensen eieren voor hun geld en nemen ze hun crypto's van centrale beurzen af. En ook de strengere regels doen de beurs besluiten de handdoek in de ring te gooien.

Sommigen waarschuwden ook communityleden voor phishing-links die zich voordoen als een officiële Hotbit-exchange op Google.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...