Vrouw ontdekt verborgen bitcoin van man tijdens scheiding

Tijdens een echtscheiding tussen een stel uit New York kwam er een onverwachte ontwikkeling aan het licht. Een forensisch accountant ontdekte dat de man een voorraad van 12 bitcoin verborgen hield voor zijn vrouw.

Volgens CNBC was het echtpaar een decennium getrouwd, maar Sarita – de pseudoniem van de vrouw – had een vermoeden dat haar echtgenoot niet al zijn financiële middelen had onthuld. Dit werd aangewakkerd door het feit dat zijn opgegeven bezittingen niet overeen leken te komen met zijn jaarinkomen van $3 miljoen.

“Ik ken Bitcoin en dergelijke wel. Ik wist er gewoon niet veel over,” zei Sarita. “Het was nooit eens een gedachte in mijn hoofd, omdat we er niet over discussieerden of samen investeringen deden. Het was absoluut een schok.”

Sarita nam het initiatief om een forensisch accountant in te huren. Deze specialist vond uiteindelijk een geheime digitale portemonnee waarin de man 12 bitcoin, ongeveer $500.000 waard, verborgen had gehouden. Sarita was totaal onbewust van de investering en gaf aan behoorlijk geschrokken te zijn van deze ontdekking.

Hierdoor zal de man gedwongen worden om een deel van zijn bitcoin fortuin te delen. De wereld van bitcoin is relatief makkelijk te analyseren, overheden en bijvoorbeeld forensische onderzoekers kunnen aan de hand van verschillende datasets een geldstroom volgen. Dat is echter niet altijd makkelijk.

Bij veel dienstverleners in de industrie kom je vanuit Amerika niet ver met een simpele vraag om informatie. Veel bedrijven zoals beurzen zijn niet gereguleerd. Daardoor moeten externe partijen op een andere manier aan informatie komen.

“Crypto-activa onderzoek, cryptocurrency onderzoek en blockchain forensisch onderzoek zijn een significant deel van ons werk geworden en veruit het snelst groeiende deel van ons vak”, zei Nick Himonidis, een forensisch onderzoeker gevestigd in New York.

Lees meer over:
Amerikamisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...