Huis in Portugal verkocht voor 3 bitcoin

Een appartement in Portugal is verkocht voor 3 bitcoin (BTC). Dit is de eerste vastgoedtransactie die volledig in bitcoin wordt betaald in het land.

Vaak worden bij dit soort deals de fondsen snel omgezet in de lokale munt. Maar in dit geval is er direct met bitcoin betaald, er kwamen geen euro’s aan te pas bij deze transactie. Het gaat om een appartement in de stad Braga.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Idealista was het tot vorige maand verplicht om bitcoin om te zetten naar euro’s voordat je er een huis mee mocht kopen in Portugal.

Bitcoin voor een huis

Portugal staat binnen Europa bekend als een gunstige plek om naar toe te gaan voor bitcoiners. Vastgoedbedrijf Zome is verantwoordelijk voor deze deal. Naast het leuke nieuws is het ook een stukje marketing.

Mochten er bitcoiners zijn die ook direct een huis willen kopen zonder gedoe met euro’s, dan kunnen zij bij Zome terecht. Het is een mooie manier voor twee partijen om te krijgen wat ze willen. Zome regelt de aankoop van een huis, jij kunt zonder tussenpersoon met je bitcoin betalen.

Om de transactie te bevestigen moest er wel wat extra informatie dan normaal worden aangeleverd. Onder andere het bewijs van de transactie en de verschillende adressen moesten worden gemeld.

De transactie was minder dan 200.000 euro waard. Als je over die grens komt komen er nog extra controles bij.

Er zitten dus nog wel haken en ogen aan een grote aankoop met BTC. In elk land is die situatie anders, en vaak is het officieel niet eens mogelijk. Tegelijkertijd zien we in landen als Portugal dat de eerste stappen worden gezet om dit makkelijker te maken.

Poll

Zou jij met bitcoin willen betalen voor een huis?Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPortugal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...