Huobi neemt Amerikaanse overheidsambtenaar aan als COO

Huobi Trust, een dochteronderneming van het in Hong Kong genoteerde Huobi Technology Holdings, heeft een grote naam aangenomen als Chief Operating Officer (COO). Het gaat om Robert Whitaker, voormalig agent van Homeland Security.

Voormalig ambtenaar

Whitaker is al sinds vorige maand werkzaam bij Huobi Trust als de eerste COO van het bedrijf. Hij was voorheen ook vier jaar werkzaam bij blockchain-analysebedrijf BIGG Digital Assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch is hij het meest bekend als werknemer van het Amerikaanse ministerie van Veiligheid, waar hij tien jaar werkzaam was. In de laatste jaren, was hij toezichthouder was op de cryptomarkt.

De Homeland Security is te vergelijken met Europol: een groep die (inter)nationale veiligheid probeert te garanderen. Hij komt dus vanuit de overheid over naar een commercieel cryptobedrijf:

“De crypto-industrie verandert in zo’n snel tempo. Ik zag het achterlaten van de overheid als een manier om een ​​nieuw perspectief op de ruimte te krijgen, en verder te groeien als professional.”

Whitaker kent Bitcoin al sinds 2015, zo vertelt hij. Hij werd overgeplaatst naar het hoofdkantoor van Homeland Security in Washington DC, en belandde daar op de financiële afdeling. Ze startten daar een nieuw programma genaamd de Illicit Digital Economy Program. Als supervisor trainde hij werknemers over van alles wat te maken had met Bitcoin.

Nieuwe rol bij Huobi

Bij Huobi Trust gaat Whitaker toezicht houden op de groei en ontwikkeling van het bedrijf, en of deze nog in lijn is met de visie en strategie. Huobi Trust biedt momenteel fiat-custody en verschillende diensten rondom compliance aan blockchainbedrijven. Het bedrijf is ook de belangrijkste custodial van de activa die de dekking van de HUSD-stablecoin vertegenwoordigen.

Huobi Trust is gevestigd in Las Vegas, Nevada, en het heeft meer dan 20 werknemers op de loonlijst staan.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi