Huobi stopt met aanbieden bitcoin derivaten in China

Huobi stopt met aanbieden bitcoin derivaten in China

Bitcoin beurs Huobi stopt met het aanbieden van bitcoin derivaten aan gebruikers in China. Dat blijkt uit een update van hun gebruikersovereenkomst, zo meldt The Block.

Huobi is met een dagelijks volume van ruim 4 miljard dollar één van de grootste exchanges ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Huobi past voorwaarden aan

De exchange heeft China toegevoegd aan de landen die geen toestemming geven voor handel in (doorlopende) futures of andere risicovolle producten om te speculeren op de toekomstige bitcoin koers. Voor de duidelijkheid: gebruikers kunnen nog wel spots kopen.

Vorige week maakte de beurs al bekend dat het haar hefboom fors verminderd van x125 naar x5. Ook nieuwe klanten konden al géén gebruik meer maken van derivaten. Maar dit geldt nu dus ook voor bestaande gebruikers, terwijl dit een belangrijke inkomstenbron is voor Huobi.

Ze genereren namelijk inkomsten door zoveel mogelijk transacties (volume!) te realiseren. Ook geliquideerde handelaren, die verkeerd gokten met geleend kapitaal van de beurs, brengen geld in het laatje.

Het besluit komt niet uit de lucht vallen, want de overheid in China pakt de bitcoin industrie hard aan. De meeste miners in het land zijn gedwongen te vertrekken door een recent verbod en ook in de handel in cryptocurrency's wordt steeds lastiger gemaakt.

Overheden zitten vooral in hun maag met zeer risicovolle beleggingsproducten zoals future en opties. Recent heeft de Financial Conduct Authority (FCA) marktleider Binance verboden om derivaten aan te bieden aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Huobi

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties