Overname: ICONOMI versterkt positie in Nederland met Triaconta

9900 totale weergaven

ICONOMI, een Brits handelsplatform voor het beheer van cryptocurrency activa, heeft Triaconta overgenomen. Deze overname stelt ICONOMI in staat om zijn activiteiten in Nederland en Europa uit te breiden. Hiermee voldoet ICONOMI aan de strenge eisen in zowel de Britse als Nederlandse markt en wil het bedrijf in de toekomst een licentie verkrijgen volgens de MiCA-richtlijn in de EU.

Don Molenaar, medeoprichter van Triaconta, verklaarde: “Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname een stap in de goede richting is voor het Triaconta team en ICONOMI.”

ICONOMI in Nederland en daarbuiten

Het platform biedt Nederlandse gebruikers de mogelijkheid om in crypto te beleggen door crypto strategieën te kopiëren, cryptocurrency’s te kopen en verkopen of hun eigen crypto strategie te creëren. Het platform heeft een sterke community waarin gebruikers ervaringen delen. Het ondersteunt verschillende betaalopties, waaronder euro’s en (crypto)valuta via bankoverschrijvingen en iDeal.

Het bedrijf richt zich oorspronkelijk op particuliere beleggers, maar heeft nu zijn focus verlegd naar institutionele beleggers. De overname van Triaconta, met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), is een logische stap in de Europese expansie van ICONOMI.

Peter Curk, CEO van ICONOMI, verklaarde: “De markt voor crypto activa wordt volwassener, met meer regulering en de toetreding van institutionele beleggers. We zien dat zelfs grotere pensioen- en andere fondsen nu een beleggingsbeleid vormen dat cryptocurrencies omvat.”

ICONOMI heeft een B2B-platform ontwikkeld voor makelaarskantoren, fonds- en vermogensbeheerders en financiële adviseurs. Dit platform stelt hen in staat om crypto beleggingsportefeuilles onder hun eigen merknaam te beheren. Het systeem van ICONOMI biedt beveiligde opslag van activa en is ontworpen om extreem veilig te zijn voor gebruikers.

Christiaan Jimmink, Country Lead bij ICONOMI Nederland, ziet volop kansen voor groei in Nederland en Europa. “Wij streven ernaar om één van de toonaangevende platforms te blijven voor het beheer van cryptovaluta.” Met deze overname versterkt ICONOMI zijn positie in de Europese cryptocurrency markt.

Lees meer over:
Verenigd Koninkrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...