‘Iedere CFO moet Bitcoin in arsenaal hebben’ aldus topvrouw Square

In een interview voor Fortune, sprak Amrita Ahuja over de adoptie van Bitcoin onder bedrijven. De uitspraken van de CFO van Square zijn duidelijk: de cryptomunt staat in het midden van een wereldwijde evolutie in de financiële wereld.

Bitcoin op de balans

De topvrouw is de Chief Financial Officer van Square, een van de eerste beursgenoteerde bedrijven die bitcoin aan de kasreserves toevoegden. De thesis van Ahuja is de volgende: om de waarde van een bedrijf te beschermen in een inflatoire macro-economische omgeving moet je voor bitcoin kiezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Er is een reden voor íedere balans om hier bitcoin op te hebben. De investering die wij met de kasreserves hebben gedaan vertegenwoordigt 5% van ons cash geld. We zijn van plan om dit voor de lange termijn vast te houden."

De directrice verklaarde dat het lang termijnplan van het bedrijf is om zijn investering in Bitcoin vast te houden. Ze omschrijft het heel mooi: 'Bitcoin hoort in het arsenaal van íedere CFO'.

In oktober 2020 investeerde Square $50 miljoen in Bitcoin, gevolgd door een investering van $170 miljoen in februari. Verder hoeven gebruikers van de Cash App hoeven niet langer transactiekosten te betalen om Bitcoin te verzenden of te ontvangen.

Verder vertelt ze dat ze van plan zijn om de adoptie van Bitcoin blijven supporten. Bijvoorbeeld via financiële steun aan ontwikkelaars. Sinds gisteren kunnen ontwikkelaars die een 'grant' krijgen, deze ook echt ontvangen in bitcoin als ze dat willen:


ETF als volgend dominoblokje

Ze roept indirect andere financieel directeurs op om ook te kijken naar de cryptomunt. Samen met Tesla en MicroStrategy vormen ze nu een blok, maar dat kan groter. Ze noemt dat er een domino-effect kan ontstaan, helemaal als er een ETF komt.

In Canada is dit effect al bezig: er is nog geen enkele dag dat er een outflow was in meer dan een maand tijd: iedere dag zat er netto evenveel of zelfs meer bitcoin in het fonds, zo laat Lex Moskovski zien:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Square

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!