Iemand stuurde 2 bitcoin naar adres van oplichters

Een onbekend iemand heeft 2 bitcoin naar een adres van oplichters gestuurd.

De oplichters zenden op verschillende youTube-accounts oude interviews uit van bijvoorbeeld Michael Saylor. Soms blijven de livestreams uren draaien met rondom het beeld allerlei oproepen. Bijvoorbeeld de belofte om je geld te verdubbelen. En blijkbaar werkt dat soms.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iemand stuurde 2 bitcoin naar adres van oplichters
YouTube thumbnail van oplichters

Naast video’s op YouTube gaan de cybercriminelen nog een stap verder. Zij zetten websites op waarbij ze doen alsof het een platform is van Saylor. Hij is sinds 2020 all-in gegaan met bitcoin. Zijn bedrijf vergaarde al meer dan 122.000 BTC. In korte tijd is hij een van de populairste en bekendste bitcoiners geworden.

Dat zorgt er echter ook voor dat oplichters zijn gelijkenis gebruiken om mensen op te richten.

Door het open karakter van bitcoin kan iedereen de geldstromen van en naar adressen volgen. Het is echter bijna nooit bekend wie vervolgens een transactie stuurt. Het zou zo kunnen zijn dan de oplichters zelf bitcoin naar een van hun adressen hebben gestuurd.

Een aantal scams op een rij:

  • Het recente slachtoffer verzond 2 BTC naar een bekend adres van oplichters
  • Een van die websites is actief sinds december van dit jaar. Volgens Scam-Alert.io heeft het adres al zo’n $650.000 (!) in BTC ontvangen
  • Recentelijk waarschuwde Scam-Alert.io al voor een soortgelijke website waar de gelijkenis van Michael Saylor werd gebruikt. Dit adres ontving al meer dan $1 miljoen (!) aan bitcoin.
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...