Ierse oplichter steelt Bitcoin uit wallets van rijke investeerders

De Ierse politie start met een onderzoek naar een grootschalig oplichtingsprogramma specifiek gericht op vermogende mensen. Slachtoffers worden er van overtuigd om bitcoin (BTC) te kopen, de gehaaide oplichter steelt vervolgens die bitcoin.

Er werd voor miljoenen euro’s geïnvesteerd door vermogende particulieren. Dat meldt The Irish Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren ondanks waarschuwingen

Het onderzoek komt voort uit verschillende vermoedelijke slachtoffers die grote bedragen de kant van de dieven opstuurden. Een Ierse bank trok aan de bel toen zij grote transacties van €500,000 vanaf een bankrekening waar al jaren niets mee werd gedaan.

Ondanks waarschuwingen wilde een van de klanten zelfs nog een keer zo’n half miljoen investeren. Op aandringen van de politie en de bank zag hij uiteindelijk af van de ‘mooie’ investeringskans.

Verdachten

De politie heeft meerdere Ierse en buitenlandse verdachten op het oog. Onder andere contant geld, sierraden en computers werden inbeslaggenomen tijdens een inval.

Het exacte bedrag is nog onbekend, maar het gaat dus om miljoenen euro’s. De politie verwacht dat een deel van de fondsen inmiddels in een ander land terecht is gekomen. Zeker met bitcoin is er veel mogelijk.

Bitcoin en misdaad

Bitcoin is als open geldnetwerk een mooie tool. Je kunt er veel mooie dingen mee doen, het geeft je als individu meer vrijheid. Maar dat betekent ook dat dit soort boeven het kunnen gebruiken. Mede daarom komen er regelmatig nieuwtjes voorbij over mensen die veel geld verliezen door oplichters in de industrie.

Let op waar je je bitcoin koopt en welke gegevens je deelt. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat het waarschijnlijk ook.

Een aantal recente voorbeelden:

Lees meer over:
misdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...