IMF wil wereldwijd plan van regeringen rondom bitcoin

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept op tot een ‘uitgebreid, consistent en gecoördineerd’ plan voor het beleid rondom bitcoin en andere cryptocurrency’s.

In een blogpost roept het IMF landen wereldwijd op om samen te werken. Er moet volgens de organisatie een wereldwijd beleid komen rondom cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tobias Adrian, Dong He en Aditya Narain van de VN-organisatie denken dat er regels moeten worden opgetuigd voor de snel groeiende industrie rondom digitale assets. De focus in deze mededeling ligt niet alleen op bitcoin, het gaat ook om alle randzaken er omheen.

Zij menen dat de sterke groei en mogelijke risico’s een reactie moet krijgen op het gebied van regels en richtlijnen. “Dergelijke risico’s onderstrepen waarom we nu uitgebreide internationale normen nodig hebben die de risico’s voor het financiële systeem van crypto-activa, het bijbehorende ecosysteem en de bijbehorende transacties vollediger aanpakken, terwijl we een omgeving mogelijk maken voor nuttige crypto-activaproducten en -toepassingen.”

Het standpunt van het IMF is logisch. De organisatie is gebaat bij een financiële wereld met duidelijke en strenge kaders. Een wereldwijde aanpak is echter lastig. Elk land heeft eigen belangen, evenals verschillende internationale organisaties.

“Er is dringend behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking en samenwerking om de technologische, juridische, regelgevende en toezichthoudende uitdagingen aan te pakken. Het opzetten van een alomvattende, consistente en gecoördineerde regelgevingsaanpak voor crypto is een ontmoedigende taak. Maar als we nu beginnen, we kunnen het beleidsdoel bereiken om de financiële stabiliteit te handhaven en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen die de onderliggende technologische innovaties met zich meebrengen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIMF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)

    1 comment