Indiase bitcoin beurs haalt $135 miljoen op

De Indiase bitcoinbeurs CoinDCX heeft 135 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 2,15 miljard dollar, zo meldt The Block. Het is daarmee het meest waardevolle bitcoinbedrijf van India.

CoinDCX haalt nog meer geld op

Onder meer het Amerikaanse cryptofonds Pantera Capital en het Britse Steadview Capital Management participeren in de financieringsronde. De duizelingwekkende bedrijfswaarderingen buitelen over elkaar heen op de bitcoinmarkt. Ook de korte tijd waarin bedrijven veel meer waard worden, is ongekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo heeft CoinDCX zijn waardering binnen slechts zeven maanden verdubbeld. In augustus 2021 tijdens de vorige financieringsronde werd het bedrijf nog geschat op $1,1 miljard.

Ook Coinbase is aandeelhouder uit een eerdere ronde. Ze zien duidelijk potentie in het land met ruim 1,4 miljard inwoners, waarvan een snel groeiende middenklasse met spaargeld dat stilstaat.

CoinDX heeft in ieder geval grote plannen en wil gaan groeien naar een bedrijf met ruim 1.000 medewerkers en een scala aan nieuwe services lanceren.

Binnen de bitcoinindustrie groeit het aantal unicorns razendsnel. Bekende namen zijn Coinbase, Binance en FTX.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...