Inflatie met 17,1% naar recordhoogte

Inflatie met 17,1% naar recordhoogte

De inflatie in Nederland is naar een recordhoogte van 17,1% gestegen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). Het betreft de geschatte inflatie over de maand september, in augustus lag de inflatie op 13,7%.

De oorzaak van de fors gestegen inflatie is te wijten aan de energieprijzen inclusief brandstoffen: ten opzichte van vorig jaar september zijn deze met maar liefst 114% toegenomen. De schatting van de inflatie is gebaseerd op prijzen van een aantal producten in een mandje zoals voedsel en energie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de berekening van het inflatiecijfer van september zijn de cijfers van de energiecontracten meegenomen. Niet iedereen gaat de stijging merken, voorlopig alleen de houders van een variabel energiecontract. Ook wil Rutte IV met een energieplafond huishoudens en ook bedrijven financieel gaan ondersteunen.

Hieronder is het verloop van de inflatie van de afgelopen jaren.

Inflatie met 17,1% naar recordhoogte
Lees meer over:
Nederland inflatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties