Influencer en YouTuber Richard Heart aangeklaagd vanwege drie altcoins

Nieuws uit de wereld van de altcoins: De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt Richard Schueler aan.

Cryptoprojecten

Online staat de man beter bekend als Richard Heart, voornamelijk door zijn drie cryptoprojecten genaamd Hex, PulseChain en PulseX. Precies vanwege deze drie dingen zit de beurswaakhond nu achter Heart aan. De man zou niet-geregistreerde "crypto-activa-effecten" hebben verkocht.

De niet-geregistreerde verkoop bracht meer dan $1 miljard aan cryptovaluta op bij uitgesproken YouTuber en influencer.

Heart en PulseChain werden ook beschuldigd van fraude "voor het verduisteren van ten minste $12 miljoen om luxegoederen mee te kopen", waaronder sportwagens, horloges en een zwarte diamant van 555 karaat die bekend staat als 'The Enigma'. Heart laat op social media ook overduidelijk zien dat hij wel van een beetje luxe (en merkkleding) houdt.

PulseChain is in mei gelanceerd en PulseX is de beurs op deze blockchain. De twee projecten zijn niet echt van de grond gekomen, mede omdat Heart ook achter Hex zit. Dit project is overduidelijk een (halve) oplichting en het heeft dan ook geen goede reputatie in de markt.

Het beweert dat gebruikers die hun token inzetten, nieuwe coins met hoge APY's kunnen minen en dat deposito's "biljoenen dollars" waard zijn en dat deze stortingen "meer waard zijn dan goud, creditcardmaatschappijen en contant geld".

Nou goed, de SEC vond het nodig om in te springen. Vanwege het staking-model waarbij er 38% zou worden uitgekeerd, zijn dit officieel effecten. Heart zou de effectenwetten omzeilen door "investeerders op te roepen hun cryptovaluta in te leggen (in plaats van te investeren) in ruil voor PLS- en PLSX-tokens.”

De Amerikaan uit Pittsburgh haalde met Hex ruim $4 miljard op, en met PLS en PLSX nog eens honderden miljoenen dollars. De waarde van deze tokens (en hypecoins) storten vandaag dan ook compleet in.

Saillant detail: de Nederlandse politicus Baudet ging in 2021 nog in gesprek over cryptocurrency's.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
altcoinsSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...