Dave Portnoy: ”Ik ga nooit meer Bitcoin (BTC) kopen’

Dave Portnoy kocht voor $200.000 aan bitcoin in 2020 en verkocht dat vrij snel weer na een kleine dip. Portnoy is helder: BTC is 'het enige dat niet daalt', maar hij gaat er nooit meer aan beginnen.

Portnoy is een bekend gezicht op social media en is de oprichter van de sportblog Barstool Sports. Hij staat inmiddels ook bekend als een (succesvolle) daytrader en bereikt met zijn video's en andere content miljoenen mensen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van $11.000 naar $51.000

De prijs van 1 BTC was in augustus zo'n $11.000. De huidige prijs van $51.000 verbaast Portnoy enorm: ''Ik ga nooit bitcoin kopen, nooit niet. Ik geloof er niets van. Ik denk dat het winstgevend is, maar ik geloof de onderliggende troep niet.''

De gebroeders Winklevoss kwamen bij hem langs om het allemaal eventjes uit te leggen. De miljardairs besloten Portnoy naast BTC ook nog altcoins aan te raden. Al met al is het geen succesvol uitstapje gebleken.

Het is overigens wel verstandig om iets niet te kopen als je er geen vertrouwen in hebt of weinig vanaf weet. Onder zijn video op Twitter zaten uiteraard veel lachende reacties. Maar sommige prominenten bitcoiners bieden hun hulp aan om BTC nog eens goed uit te leggen.

De Amerikaan is niet tégen bitcoin. Aan het eind van 2020 startte hij met een fonds om kleine bedrijven in de VS te helpen. Er werd toen meer dan $1 miljoen aan bitcoin gedoneerd voor dit initiatief.

Vroege verkoop

De reactie van Portnoy is ook goed te begrijpen als je zijn eerste aanraking met bitcoin terugkijkt. Hij kocht voor $200.000 aan BTC en verkocht na een dip direct zijn hele stapeltje. Dat resulteerde in een netto verlies van $25.000. Hij kan dat soort verliezen wel lijden, maar het blijft pijnlijk.

De beste man had iets langer de tijd moeten nemen en had nu mooi de blits kunnen maken met mooie winsten. Portnoy: ''Niemand danst op het graf van mensen zoals de bitcoin mensen.'' Daarmee doelt de handelaar op het grote aantal reacties op zijn verlies.

Interesse in bitcoin

Deze beroemde blogger en handelaar haakt dan misschien af, anderen zien juist nu kansen. Veel banken en miljardenbedrijven praten openlijk over hun mogelijke plannen met BTC. Bedrijven als MicroStrategy en Tesla staken zelfs al miljarden dollars in BTC. Niet om mee te speculeren, maar om te sparen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...