Politie op Bahama’s onderzoekt ‘crimineel gedrag’ door FTX

Ook op de Bahama’s heeft FTX een politieonderzoek aan de broek. Directeur Sam Bankman-Fried is naar verluidt nog altijd aanwezig in het land.

Mocht je het gemist hebben: FTX is deze week geïmplodeerd. De cryptobeurs kondigde een opnamestop aan. Er is een gat van miljarden dollars op de balans. Het verhaal is constant in ontwikkeling. Op deze website proberen we je daarvan op de hoogte te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De lokale politie werkt samen met de toezichthouders aan een onderzoek naar FTX. Wereldwijd zijn er meer onderzoeken gaande. Onder andere in de VS. De Bahama’s zijn een belangrijke schakel in dit verhaal, omdat de cryptobeurs officieel gevestigd is in het land.

Bankman-Fried zou in een villa wonen met een aantal vrienden/collega’s. FTX vestigde zich officieel in De Bahama’s, eerst zat het bedrijf in Hong Kong. Volgens Bankman-Fried is deze jurisdictie duidelijker dan in Hong Kong.

Geruchten over een eventuele vluchtroute met een vliegtuig van Bankman-Fried en consorten lijkt voorlopig niets van waar.

Lees meer over:
FTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...