Inval op kantoor cryptobank Nexo in Bulgarije

Het kantoor van geldschieter Nexo in Bulgarije is donderdag door lokale autoriteiten binnengevallen. De rden hiervoor zijn een waslijst aan verdenkingen, waaronder die van het witwassen van geld, het overtreden van belastingregels, computerfraude en bankieren zonder vergunning.

Inval bij Nexo

De inval was onderdeel van een actie waarbij 300 leden van overheidsinstanties betrokken waren, zo vertelt Siika Mileva. Zij is de woordvoerder van de Bulgaarse procureur-generaal.

Mileva heeft niet bevestigd of er arrestaties zijn verricht tijdens de inval.

De Bulgaarse autoriteiten beweerden dat de cryptobank opereerde via tal van geregistreerde commerciële entiteiten. De meeste daarvan bleken postbussen of lege vennootschappen te zijn. Ze voegde eraan toe dat een van de klanten van Nexo terroristische activiteiten zou hebben gefinancierd.

Nexo heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen:

“Helaas hebben sommige toezichthouders, met het recente regelgevende optreden tegen cryptovaluta, onlangs de "kick first, ask questions later"-benadering overgenomen. In corrupte landen grenst het aan afpersing, maar ook dat gaat voorbij.”

“We werken altijd samen met de relevante autoriteiten en regelgevers.”

Belangrijk om te melden is dat het onderzoek nog loopt en dat het de eerste berichtgeving betreft, die zich ongetwijfeld in de loop der tijd nog verder zal ontwikkelen.

De inval komt een maand nadat de cryptogeldschieter zich uit de Amerikaanse markt terugtrok. De reden hiervoor was ironisch genoeg juist het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.

Nexo is ook nog in de race om Vauld over te nemen, maar belangenverstrengelingen en communicatieproblemen zetten deze zaak op z'n kop.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws