Invesco doet aanvraag voor Bitcoin-gerelateerd fonds

Invesco doet aanvraag voor Bitcoin-gerelateerd fonds

Vermogensbeheerder Invesco heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een exchange traded fund (ETF). Ze willen daarmee blootstelling zoeken aan bitcoin futures en andere daaraan gerelateerde financiële producten.

Aanvraag bij SEC

Invesco is een asset manager uit Atlanta (Georgia) in de VS. Ze benadrukken in de filing van donderdag dat de ETF niet direct in bitcoin zal investeren. Ze zullen dus geen 'fysieke' bitcoin uit de markt opkopen. Het krijgt de naam Bitcoin Strategy ETF.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In plaats daarvan streven ze ernaar om met de ETF volledige blootstelling te zoeken in bitcoin-futures. Dit zijn derivatencontracten waarbij je kunt speculeren op een toekomstige bitcoin prijs. Ze zullen ook enkele andere beleggingen bekijken, waaronder Bitcoin ETF's die buiten de VS zijn genoteerd. Ook trusts zoals de GBTC van Grayscale past hieronder.

In de Verenigde Staten is er nog altijd geen Bitcoin ETF goedgekeurd. In het verleden heeft de SEC verscheidene aanvragen afgewezen, of uitgesteld. Momenteel loopt er nog een handvol aanvragen, waaronder die van VanEck, WisdomTree en Kription.

Goedkeuring beurswaakhond

Volgens de aanvraag van Invesco is het fonds 'niet-gediversifieerd' en hoeft het dus niet te voldoen aan de diversificatievereisten onder de Investment Company Act van 1940. Ook moet het fonds dus eerst nog goedkeuring krijgen van de beurswaakhond.

SEC-voorzitter Gary Gensler liet zich onlangs nog uit over de regulering van de cryptomarkt. Hij had het over stablecoins, DeFi, cryptovaluta en de Bitcoin ETF. Over laatstgenoemde was hij het meest positief.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin SEC ETF Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties