Een Bitcoin prijs van $100.000? Peter Brandt gelooft er nog in

We hebben weer een nieuwe of oude prijsvoorspelling voor bitcoin (BTC). Peter Brandt ziet de prijs van 1 nog altijd richting de $100.000 gaan.

De Amerikaanse investeringslegende gelooft ondanks de correctie nog altijd in een bitcoin van 100.000 dollar. Zo liet de veteraan op de financiële markten vandaag weten middels een tweet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze tweet kwam nadat hij andere handelaren uitdaagde om te beoordelen of de huidige charts van bitcoin bullish of bearish zijn. Kortgeleden liet hij nog weten dat 20.000 dollar per bitcoin het meest negatieve scenario is voor bitcoin.

Correctie van 69 procent in de maak?

Als we inderdaad terugvallen naar een bitcoin van 20.000 dollar, dan zou dat een correctie van in totaal 69 procent betekenen. Gerekend vanaf de piek van 64.854 dollar die we op 14 april van dit jaar bereikten.

Tijdens de vorige bull cycle zagen we een daling van 84 procent van de piek van 2017 tot de ultieme bodem. Daar moet wel bij gezegd worden dat bitcoin in de run omhoog tijdens de cyclus van 2017 ook een aantal stevige dips meemaakte.

Brandt is ondanks de stevige rit van de afgelopen weken dus positief over bitcoin en verwacht op termijn een bitcoin van 100.000 dollar. Daar zouden wij bij Bitcoin Magazine uiteraard geen nee tegen zeggen.

Koers is koffiedik kijken

Uiteindelijk blijft het voorspellen van de koers op de korte termijn een spelletje waar in de meeste gevallen geen peil op te trekken is. Niemand had bijvoorbeeld kunnen voorspellen, behalve Elon Musk misschien, dat Tesla ineens zo negatief uit de hoek zou komen over het energieverbruik van bitcoin.

Wat dit hele gebeuren aan veel nieuwe bitcoiners heeft laten zien is dat het protocol zich niets aantrekt van mensen als Musk en zijn Tesla. Ondanks dat de koers een enorme tik heeft gekregen produceert bitcoin nog gewoon iedere 10 minuten een blok.

Het is heel onwaarschijnlijk dat iemand er ooit in slaagt om bitcoin te stoppen. Zeker nu El Salvador bitcoin heeft erkend als wettig betaalmiddel en er ook vanuit Paraguay soortgelijke geluiden komen.

De toekomst ziet er wat mij betreft beter uit dan ooit voor bitcoin. Taproot krijgt deze week waarschijnlijk een lock-in en de eerste landen beginnen bitcoin te adopteren. Niet verkeerd dacht ik zo.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
koers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....