Inwoners Pakistan hebben $20 miljard in Bitcoin en cryptovaluta geïnvesteerd

Volgens de voorzitter van de Pakistaanse Kamers van Koophandel en Industrie (FPCCI) heeft de lokale bevolking in totaal $20 miljard geïnvesteerd in cryptovaluta.

Bitcoin in Pakistan

Nasir Hayat Magoon deelde deze statistieken tijdens een persconferentie. Ze hebben een onderzoeksrapport opgesteld, wat de grondslag zal zijn voor regulering van de cryptomarkt. Er wordt onder andere gewezen naar buurland India, waar de reguleringsdrift in volle gang bezig is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In oktober maakte Chainalysis al bekend dat de de adoptie in Pakistan in een enorme vlucht zit. De Chainalysis Global Crypto Adoption Index rangschikte Pakistan zelfs op de derde hoogste wat betreft de groei van de populariteit van cryptovaluta, achter Vietnam en India.

Deze ranglijst is samengesteld op basis van drie statistieken: on-chain transacties, de waarde die is overgedragen en ook het handelsvolume op peer-to-peer beurzen.

Daarnaast liet Okcoin op de Adopting Bitcoin-conferentie in El Salvador zien dat ook het Lightning Netwerk populair is onder de Pakistanen. Qua gebruik op de cryptobeurs stonden de Zuid-Aziaten op de tweede plek, achter de Verenigde Staten en voor Nederland.

Gisteren kwam een soortgelijke statistiek uit Rusland naar buiten. Zij hebben $67.5 miljard geïnvesteerd. Met 200 miljoen inwoners is Pakistan overigens groter dan Rusland (met 140 miljoen inwoners).

Regulering

Op 20 oktober dit jaar drong het hoogste gerechtelijke orgaan van de Pakistaanse provincie Sindh er bij de federale overheid op aan om de regulering van cryptocurrency op orde te brengen.

Het Hooggerechtshof van Sindh (SHC) heeft overheidsinstanties zoals het ministerie van Informatietechnologie en Recht bevolen om samen te werken met toezichthouders.

Daardoor is ook de beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP), samen met de centrale bank van het land aan de slag gegaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws