'Iran wil bitcoin accepteren voor internationale handel'

'Iran wil bitcoin accepteren voor internationale handel'

Iran wil betalingen in bitcoin en andere crypto's toestaan voor internationale deals met bedrijven. Het land is één van de grootste olie - en gasexporteurs ter wereld.

Volgens berichten van lokale media heeft de centrale bank overeenstemming met het ministerie van Handel bereikt om de systemen van beide organisaties te koppelen. Bedrijven moeten het land kunnen betalen met cryptocurrency's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alireza Peyman-Pak, de Iraanse onderminister van Industrie, Mijnbouw en Handel en hoofd van de belangrijkste handelsorganisatie in het land, verwacht dat de betaaloptie 'binnen enkele weken' operationeel zal zijn. Zowel importeurs als exporteurs kunnen gebruik maken van het nieuwe systeem.

Het is de bedoeling dat kopers hun lokale munten gemakkelijk kunnen inwisselen in crypto's zodra een verkoper daarom vraagt. Volgens de autoriteiten gaan ze met diverse fiat valuta en cryptovaluta werken.

Iran staat ook bekend als een plek waar mining activiteiten zijn gebundeld. De overheid hanteert wel een jojobeleid ten aanzien van mining, want regelmatig wordt de stroom voor miners uitgeschakeld. Bij hoge temperaturen is bijvoorbeeld elektriciteit nodig om gebouwen te kunnen koelen.

Ook waren er zorgen over een compleet verbod op cryptocurrency's als betaalmiddel, maar dit nieuwe initiatief zet de deur open voor in ieder geval bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel Iran

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties