Jack Dorsey en Block zetten stappen naar nieuwe bitcoin miners

Block heeft een grote stap gezet in de ontwikkeling van bitcoin mining chips. Het bedrijf heeft namelijk de prototype ontwerp van een high-performance 5-nanometer Bitcoin mining ASIC voltooid. Block is de naam van het voormalig Square, met CEO Jack Dorsey aan het roer.

Het ontwikkelen van bitcoin mining ASIC’s is zowel technisch als financieel uitdagend volgens Block. De levering van bitcoin mining ASIC’s is daardoor sterk gecentraliseerd, wat negatieve gevolgen heeft voor zowel de miners als het bitcoin netwerk. Zij willen daar veranderen in brengen met een meer open design en toegankelijke hardware.

Block heeft de afgelopen maanden vooruitgang geboekt waardoor het bedrijf nu experimenten kan uitvoeren met verschillende ontwerpen.

Bovendien heeft het bedrijf een batch ASIC chips van Intel gekocht. Intel kondigde in maart aan dat de productie van ASIC chips voor bitcoin mining was opgeschort. Het bedrijf lanceerde zijn Blockscale lijn in april 2022 om te voldoen aan de toenemende vraag naar miners. Nu lijkt het erop dat Intel een nieuwe koers wil varen door na 20 oktober 2023 geen bestellingen meer aan te nemen voor Blockscale chips. De productie wordt (voorlopig) stopgezet.

Block wil hiervan gebruikmaken om de ontwikkeling van zijn eigen mining kits te versnellen met behulp van de 3-nanometer chips, die momenteel worden beschouwd als de meest geavanceerde chips

Block heeft ambitieuze plannen om een belangrijke speler te worden in de bitcoin mining industrie met zijn eigen chips. Wat uniek is aan de ontwikkeling van Block is dat deze open source is, wat betekent dat iedereen de software en programma’s kan gebruiken om ze te testen, updaten en gebruiken voor hun eigen projecten. Dit is niet mogelijk met toonaangevende mining apparatuur leveranciers op de markt. Block is ervan overtuigd dat decentralisatie van de productie van Bitcoin mining apparatuur in de toekomst ten goede zal komen aan het Bitcoin netwerk en ecosysteem.

In maart kondigde Block aan dat het van plan is om een mining development kit te bouwen om zo de toegankelijkheid van Bitcoin mining te vergroten. De kit zal semiconductor chips leveren als het belangrijkste component van de ASIC chip.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...