Block boekt winst van $1,18 miljard in laatste kwartaal 2021

De bitcoin-vriendelijke betaalgigant Block, het voormalige Square, heeft in het vierde kwartaal een winst geboekt van 1,18 miljard dollar. Daarmee is de winst met 47 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020.

Het bedrijf waar Jack Dorsey aan het roer staat heeft mindere producten, waaronder de Cash App, Square en het vers aangekochte koop nu betaal later bedrijf Afterpay waar het 29 miljard dollar voor betaalde. De kwartaalcijfers van Block werden op 24 februari wereldkundig gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cash App en Square doen het goed

Met name de Cash App en Square doen het goed voor het bedrijf van Jack Dorsey. Waarbij Cash App zorgde voor een winst van 518 miljoen dollar en Square een winst van 657 miljoen dollar noteerde. Voor de Cash App gaat dat om een toename van 37 procent ten opzichte van vorig jaar en voor Square een toename van 54 procent.

In totaal heeft het bedrijf een brutowinst van 4,42 miljoen behaald voor het geheel van 2021. Waarmee de groei ten opzichte van 2020 op 62 procent komt. Deze indrukwekkende figuren moeten we echter wel met een korreltje zout nemen. Aangezien de nettowinst van Block op 77 miljoen dollar komt.

Wat erop wijst dat de operationele kosten van het bedrijf op dit moment nog heel hoog liggen. Maar het is mooi om te zien dat een echt bitcoin-bedrijf op dit moment winstgevend is en dat Block geen moeite heeft om overeind te blijven. Jack Dorsey en Block kunnen in potentie een grote rol spelen in de toekomst van bitcoin.

Cash App groeit hard

De Cash App is een applicatie die voor de wereldwijde adoptie van bitcoin nog een belangrijke rol kan spelen. Dat het goed gaat met de Cash App is dan ook goed nieuws voor bitcoin. Op het moment van schrijven heeft de Cash Card bijvoorbeeld meer dan 13 miljoen actieve gebruikers.

Interessant is dat de Cash App niet lang geleden een integratie met het Lightning Netwerk heeft gebouwd en gelanceerd. Daarnaast is het bedrijf van Dorsey bezig met open-source bitcoin mining hardware, een decentrale exchange en hardware wallets.

Block wil in alles een bitcoin-bedrijf worden en heeft ook de volledige focus op bitcoin. Dat wil zeggen: geen altcoins. Wat dat betreft is Block een bedrijf naar ons hart. Het besef dat ‘het geld’ de belangrijkste schakel is om te ‘fixen’ is bij Block duidelijk aanwezig met de volle focus op bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....