Janet Yellen vindt bitcoin in pensioenplan ‘zeer risicovol’

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen waarschuwt mensen die bitcoin en andere cryptovaluta in hun pensioenplan willen stoppen. Ze noemt het een “zeer risicovolle investering”.

Bitcoin in pensioen

Yellen deed de uitspraken op een evenement van New York Times in Washington. Iemand stelde een vraag over over het plan van Fidelity en hun nieuwe dienst waardoor werknemers tot 20% van hun pensioenfondsen in bitcoin kunnen stoppen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is niet iets dat ik zou aanraden aan de meeste mensen die sparen voor hun pensioen. Voor mij is het een zeer risicovolle investering.”

Eerder raadde het ministerie van Arbeid de investering al af. Ze hadden “ernstige zorgen”, met name over het percentage van 20%.

Toch zijn er ook tegenreacties. Een aantal Republikeinen heeft een wetsvoorstel ingediend om een federaal verbod op pensioensparen met bitcoin te voorkomen.

Voorwaarden

Tijdens het evenement gaf Yellen aan dat ze denkt dat het “legitiem” zou zijn als het Congres zou besluiten om wél regels op te leggen over pensioenregelingen. Ze had het vooral over de gunstige belastingvoorwaarden:

“De belastingwetten hebben de mogelijkheid gecreëerd om op een fiscaal voordelige manieren te sparen.”

“Als het Congres betrokken zou willen zijn bij wetgeving op dit gebied en zou zeggen: ‘we hebben belastingvoordelen gegeven aan 401(k)s en pensioenplannen, en we willen reguleren welke vorm dat spaargeld kan aannemen’, dan zou dat naar mijn mening legitiem zijn.”

In 2018 gaf Yellen aan dat ze geen fan was van bitcoin. Recent deed ze iets positievere uitspraken. In een speech was te horen dat ze wel degelijk diepere kennis had over bitcoin (en bijvoorbeeld het verhaal rondom Satoshi Nakamoto).

“Cypto is duidelijk met grote sprongen gegroeid en speelt nu een belangrijke rol, niet zozeer in transacties, maar in investeringsbeslissingen van veel Amerikanen”, zo vertelde de minister van Financiën enkele maanden geleden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws