Janet Yellen zegt dat crypto ‘een belangrijke rol speelt’ in de investeringsbeslissingen van Amerikanen

714 totale weergaven

Janet Yellen ziet dat cryptocurrency’s een steeds grotere rol gaan spelen in de Verenigde Staten.

“Cypto is duidelijk met grote sprongen gegroeid en speelt nu een belangrijke rol, niet zozeer in transacties, maar in investeringsbeslissingen van veel Amerikanen”, zegt de minister van Financiën in gesprek met CNBC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse politica kwam niet zelf op het onderwerp. Interviewer Ross Sorkin vroeg naar het recente nieuws over bitcoin als betaalmiddel voor Russische olie. Yelen benadrukt dat er in haar ogen nog altijd grote risico’s kleven aan het investeren in cryptocurrency’s.

In dit soort gesprekken gaat het vaak over crypto of cryptocurrency’s als geheel. Investeren in een gemiddelde NFT of willekeurig token ís risicovol. Dat geldt ook voor bitcoin, maar wel op een hele andere manier.

Volgens Yellen maakt Amerika werk van meer regels rondom de industrie. Het minister van Financiën en andere overheidsinstanties bekijken hoe zij bitcoin en andere tokens aan willen pakken.

Eerder was Yellen ook al te betrappen op een interessante quote. Zij is van plan om ”verantwoorde innovatie zal ondersteunen die kan leiden tot substantiële voordelen voor het land, consumenten en bedrijven.” De vraag is dan: valt bitcoin in haar categorie van verantwoorde innovatie? De tijd zal het uitwijzen.

Bitcoin in Amerika

Bitcoin is inmiddels vaak onderwerp van gesprek in de Amerikaanse politiek. En dan in de breedste zin van het begrip. Ook andere netwerken, tokens en bedrijven liggen steeds vaker onder de loep.

Net als in andere landen zijn er voor en tegenstanders. Wat opvalt in de Verenigde Staten is dat politici bitcoin gebruiken in hun verkiezingscampagnes. Met name politici die vóór bitcoin pretenderen te zijn benoemen het onderwerp regelmatig. Staten als Wyoming, Texas en Florida proberen op hun eigen manier middels beleid aantrekkelijk te worden voor bitcoinbedrijven.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...